Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Skull Koraptor – Chaos Station (2020)


Το εξώφυλλο μου έφερε κάτι από Orgasmatron, οπότε εξαρχής δε μπορούσα παρά να είμαι αισιόδοξος!
Το επικό intro με τη δυνατή μελωδία που σου καρφώνεται στο μυαλό και το υπέροχο lead μέρος θα μπορούσε άνετα να γίνει μόνο του ένα υπέροχο τραγούδι. Εδώ λειτουργεί όμως σαν εισαγωγή για τον thrash όλεθρο που θα σκάσει!
Το “Hatredέχει όλη την 80's thrash αισθητική. Πολύ καλή δουλειά στα riffs και ωραίες μελωδίες. Τα τύμπανα είναι σταθερά και το μπάσο σκάβει. Μου έρχονται στο μυαλό μπάντες σαν τους Overkill, Testament, Megadeth. Εξαιρετική δουλειά στις lead κιθάρες με υπέροχες διπλές γραμμές και τρομερή μουσικότητα.
Blast it Outκαι ανελέητο σφυροκόπημα από τη δίκαση και το γρήγορο riffing. Lead που στο πρώτο μέρος φλερτάρει με το “Kill 'Em All” και στη συνέχεια γίνεται πιο μελωδικό. Ο Γιάννης κυριολεκτικά φτύνει τα φωνητικά του προσδίδοντας την απαραίτητη δόση αλητείας!
Το “Burnt Societyείναι ικανό να σε ρίξει στο pit χωρίς επιστροφή. Τα παιδιά βγάζουν τρομερή ενέργεια και πολύ θα γούσταρα να τους δω στο σανίδι. Στα τελευταία λεπτά το κομμάτι γίνεται περισσότερο τεχνικό.
Next Station: Chaos”. Ένας ακόμη δυναμίτης. Τόνοι ενέργειας. Το riff είναι πανέξυπνο, ενώ τα lead μέρη με πάνε σε Metallica το πολύ ως “Ride the Lightning” εποχής. Το μπάσο είναι επηρεασμένο από Ellefson (βλ. Megadeth). Καταπληκτικό σόλο ξανά με τρομερές δισολίες και συναίσθημα.
Το “Breakthroughείναι μια μίξη heavy με thrash. Μου έδωσε την αίσθηση ότι κόβεται λίγο απότομα.
Fatal Wrecking”. Μετά από μια μελωδική εισαγωγή το κομμάτι γίνεται περισσότερο punk/crossover αισθητικής παρά metal και κάνει tribute στη σχέση metal και punk.
Το “Voices of Despairείναι ακόμη ένα εξαιρετικό δείγμα thrash. Οι εναλλαγές στους ρυθμούς και η αξία της μουσικής παύσης είναι όλα στον απόλυτο βαθμό παρόντα. Το power riffing μου θύμισε κάτι από Iced Earth. Το κομμάτι τελειώνει με ένα ακόμη υψηλής αισθητικής lead με σεβασμό σε κιθαρίστες όπως ο Gary Moore. Κομματάρα!
Το “Obsessed  ξεκινά με μια στοιχειωμένη μπασογραμμή και αγωνιώδη τύμπανα για να εξελιχθεί σε ένα κλασικό thrash κομμάτι. Εδώ ακούω επιρροές από γερμανική σκηνή και κυρίως Sodom!  
Δίσκοι σαν το “Chaos Station δείχνουν ότι η αναγέννηση του thrash όχι μόνο δεν είναι μούφα και ευκαιριακή, αλλά έχει γερές βάσεις και δίνει βήμα σε μπάντες που το αξίζουν. Μπράβο στα παιδιά γιατί η αναμονή 6 χρόνων από το “Dead Ahead” EP τους άξιζε και παραάξιζε!!!

Official links
https://www.instagram.com/skullkoraptor_official/?hl=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου