Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Συνέντευξη με τους Rejection


Οι Rejection κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "A New Age Of Insanity". Ας μιλήσουμε μαζί τους να μάθουμε περισσότερα για τη μοντέρνα metal πρότασή τους.

Πότε δημιουργήθηκαν οι Rejection;

Ή μπάντα ξεκίνησε επίσημα τη πορεία της το 2010 με τη debut κυκλοφορία του Hollow Prays.
Τα τζάμ ξεκινήσανε το 2005 μέχρι την οριστικοποίηση του υλικού τότε.

Τι έχετε καταφέρει ως τώρα σαν σχήμα;

Έχουμε κυκλοφορήσει τρείς συνολικά δίσκους με πολυάριθμες συναυλίες εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό την προώθηση του προτελευταίου άλμπουμ Subject 43.

Χρειάστηκε αρκετός καιρός για να κυκλοφορήσετε νέα δουλειά. Γιατί;

Ένα μέλος της μπάντας είχε κάποιες προσωπικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό που ανάγκασε τη μπάντα να μπει στο πάγο για λίγο. Ακολούθησε και μια αλλαγή στο line up και τώρα νιώθουμε πιο δυνατοί από ποτέ.

Το "A New Age Of Insanity" πόσο το δουλέψατε για να το προετοιμάσετε;

Ή διαδικασία πήρε συνολικά κοντά στους πέντε μήνες με την μίξη και το μάστερινγκ. Υπήρχαν ήδη μερικές ιδέες αλλά το περισσότερο υλικό γράφτηκε όσο αυτοσχεδιάζαμε στις πρόβες εκείνο το διάστημα.

Θεωρείτε ότι πραγματικά βρισκόμαστε σε μια νέα τρελή εποχή;

Ξεκάθαρα. Ή παραπληροφόρηση, το άγχος της καθημερινότητας και η ανεξέλεγκτη άνοδος της τεχνολογίας είναι μερικές απ’ τις αιτίες που έχει δημιουργηθεί ένας πρωτόγνωρος εγωκεντρισμός στη κοινωνία. Ας ελπίζουμε να μην επηρεαστούμε σε αδιόρθωτο βαθμό.

Είναι εύκολο να πειραματιστείτε με διάφορα είδη του σκληρού ήχου ώστε να βγει το τελικό αποτέλεσμα;

Εννοείται, εξάλλου είναι και στη φύση του ανθρώπου να τείνει στο καινούργιο, το διαφορετικό.
Αρκεί να μην χαθεί η ταυτότητα της μπάντας. Εμείς είμαστε πιστοί στο τρόπο που γράφουμε το υλικό και όπου νομίζουμε ότι μπορεί να μπει μια έμπνευση από άλλο παρακλάδι της metal ( και όχι μόνο )  το βάζουμε. 

Υπάρχουν ιδέες για κάτι νέο;

Προς το παρών κάτι υπάρχει αλλά δεν συγκεντρωνόμαστε σε αυτό τώρα. Προχωράμε δυνατά την προώθηση του καινούργιου δίσκου.

Έχετε πλάνα για live;

Απολύτως, το επόμενο μας live είναι στο six dogs όπου παρουσιάζουμε το νέο δίσκο στις 20 Μαρτίου μαζί με τους Aeons of Solitude και τους 4 Hours Later. Είναι στα σκαριά κάποια καλοκαιρινά φεστιβάλ και το Σεπτέμβρη θα παίξει κι άλλο ένα ευρωπαϊκό τουρ. Μέχρι τότε, θα οργώσουμε την Ελλάδα όσο περισσότερο γίνεται.

Πόσο καλά έχει πάει το άλμπουμ ως τώρα και πόσο καλά πήγαν οι προηγούμενες δουλειές σας;

Υπάρχει θετική ανταπόκριση από το κοινό, θερμότερη από όλες τις άλλες κυκλοφορίες μας και το εκτιμούμε πολύ. Οι προηγούμενες πήγαν καλά, είχαμε λάβει πολύ καλές κριτικές από μεγάλα zines όπως το Metal Hammer και τη Decibel που εδρεύει στην Αμερική. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα, το μόνο που ζητάμε είναι την υπομονή σας.

Μοντέρνο ή old school metal και γιατί;

Με μέτρο και τα δύο. Αν η ερώτηση είναι απόλυτη, τότε μοντέρνο. Θα με βρίσουν κάποιοι, αλλά χωρίς την εξέλιξη μένουμε στάσιμοι μουσικά. Οι παραγωγές έχουν πάει σε άλλα επίπεδα, οι συνθέσεις όλο γίνονται και παραπάνω ενδιαφέρουσες και είναι αναγκαίο για να φρεσκαριστεί το κάθε κίνημα. Το old school είναι και θα είναι για πάντα ο πυλώνας και με βάση αυτόν, προχωράμε μπροστά. Όπως λέει το ρητό, ο παλιός είναι καλός αλλά κι ο νέος ωραίος.

Ποια η γνώμη σας για την ελληνική σκηνή σήμερα;

Πολύ δυνατές μπάντες σε όλο το φάσμα. Είτε death, είτε black metal, είτε garage και stoner. Ή Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες μπαντομάνες κι είμαστε περήφανοι που βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας.

Official links

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου