Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Συνέντευξη με τους REDEYE CARAVAN


Με αναφορές στην αμερικάνικη folk, νοσταλγία για τα western, και  οπλισμένα περίστροφα, οι Redeye Caravan κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους. Οι Έλληνες rockers, χωρίς παρωπίδες, έρχονται με το ολόφρεσκο "Nostrum Remedium.
 
 
Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία των Redeye Caravan;
 
Αρχικά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία σας και χαιρόμαστε που σας γνωρίζουμε! Μαζεύαμε ιδέες για αρκετό διάστημα και κάποια στιγμή το φθινόπωρο του 2018 ο Βαλάντης και Άκης επισκέφτηκαν το στούντιο του Πάνου ο οποίος ενορχήστρωσε τις ιδέες αυτές. Πολύ σύντομα η Ελένη, ο Θάνος, ο Στέφανος και ο Πάρης μπήκαν στο σχήμα και έτσι φτάσαμε στη μορφή που έχουμε σήμερα.
 
 
Έχετε ένα πολύ ιδιαίτερο ύφος. Ήταν απόφαση να υιοθετήσετε αυτό το στυλ ή προέκυψε πηγαία;
 
Προέκυψε αυθόρμητα! Οι ιστορίες μας, μας οδήγησαν στο ηχόχρωμα αυτό. Ως άλλες «Ιστορίες από την Κρύπτη», πιστεύουμε πως ντύθηκαν με τις κατάλληλες μουσικές!
 
 
Ποιες είναι οι βασικές επιρροές σας μουσικά, στιχουργικά και αισθητικά;
 
Είμαστε επταμελές σχήμα οπότε καταλαβαίνετε ότι οι επιρροές μας είναι ένας αχανής κατάλογος από μουσικές. Πάντως μέσα στο Nostrum Remedium θα βρει ο ακροατής / η ακροάτρια τις επιρροές μας που περιλαμβάνουν blues / country / folk και κινηματογραφική μουσική.
 
 
Πώς αποφασίσατε το όνομά σας;
 
Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα όνομα το οποίο να αντιπροσωπεύει πλήρως αυτό το οποίο είμαστε. «Redeye» ήταν, εκείνη την εποχή, ένας ευφημισμός για το ουίσκι καθώς επίσης και η ώρα αναχώρησης πολλών καραβανιών πριν ξημερώσει, για μακρινά ταξίδια και διαδρομές. «Caravan» επειδή η μουσική μας είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης επτά διαφορετικών προσωπικοτήτων.

Κυκλοφορήσατε φέτος το ντεμπούτο σας. Πόσος καιρός χρειάστηκε για να φτάστε στο τελικό αποτέλεσμα, πού το ηχογραφήσατε και ποιος ανέλαβε την παραγωγή;
 
Όλες οι διαδικασίες σύνθεσης, ενορχήστρωσης, ηχογραφήσεων έγιναν στο στούντιο του Πάνου (St. George studio) και κράτησαν περίπου έναν χρόνο. Την παραγωγή την ανέλαβε εξ' ολοκλήρου ο Πάνος.
 
 
Ποια είναι η γενική ιδέα στο Nostrum Remedium; Υπάρχει κάποια θεματική στιχουργικά;
 
Το Nostrum Remedium- όνομα παρμένο απ' τις πατέντες φαρμάκων που διάφοροι γυρολόγοι προωθούσαν στην Άγρια Δύση - είναι μια συλλογή από εννέα ιστορίες που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την αντίθεση θανάτου και χαράς. Ο δίσκος είναι γεμάτος από συναισθήματα φορτισμένα από αντιθέσεις και φανταστικούς χαρακτήρες. Υπάρχουν πολλές κοινές συνισταμένες θεματολογικά, αλλά δεν είναι ένας concept δίσκος.


Θα παραμείνετε studio μπάντα ή θα σας δούμε live; Τι σχεδιάζετε;
 
Αυτή την περίοδο είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας για τις ζωντανές μας εμφανίσεις. Θα κάνουμε την παρουσίαση του δίσκου σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις μπορούμε για να μοιραστούμε και από κοντά τις ιστορίες μας με αυτούς και αυτές που θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας, στον φανταστικό μας κόσμο.
 
 
Πείτε μας τους 5 αγαπημένους σας δίσκους όλων των εποχών με ένα μικρό σχόλιο.
 
Θα μπορούσαμε να σας παραθέσουμε χιλιάδες αγαπημένους μας δίσκους, με πολλά πολλά σχόλια για τον καθένα! Περιορίζοντας τους εαυτούς μας - εντέχνως! - στο μουσικό αυτό ιδίωμα, θα ξεχωρίσουμε κάποιους κυρίως λόγω της ατμόσφαιρας και του ταξιδιού που (ο καθένας με διαφορετικό τρόπο!) μας προσφέρουν:
1. Graveyard Train - The Drink, The Devil and Τhe Dance
2. The Dead South - Sugar and Joy
3. Colter Wall - Imaginary Appalachia
4. The Devil Makes Three - Do Wrong Right
5. Goodnight, Texas - Uncle John Farquhar
 
 
Τι θα αλλάζατε τώρα (αν μπορούσατε) στο "Nostrum Remedium";
 
Μπορεί ν’ ακουστεί υπερβολικό, μα δεν θ’ αλλάζαμε ούτε νότα! Όλος ο δίσκος έγινε με πολλή αγάπη και η δημιουργία του ήταν μια τρομερά ενδιαφέρουσα διαδικασία. Πήραμε τον χρόνο μας κι έτσι κάθε στιγμή του δίσκου είναι συνειδητή και πηγαία!
 
 
Πώς γράφετε ένα τραγούδι; Υπάρχει κάποιος συνθέτης στο σχήμα που φέρνει κάτι έτοιμο ή τζαμάρετε ελεύθερα πάνω σε ιδέες;
 
 Η διαδικασία σύνθεσης που ακολουθήσαμε στον δίσκο αυτό είναι η εξής: Ο Άκης θα φέρει μουσικές ιδέες και φωνητικές γραμμές, ο Βαλάντης θα εμπνευστεί τους στίχους, ο Πάνος θα ενορχηστρώσει τις ιδέες αυτές και η Ελένη, ο Θάνος, ο Στέφανος κι ο Πάρης θα τις ντύσουν!
 
 
Είστε πολλά άτομα στο σχήμα. Προβάρετε πάντα όλοι μαζί ή μόνο ένας πυρήνας του σχήματος; Και προβάρετε σε studio ή σε κάποιο υπόγειο σπιτιού;
 
Είμαστε πολλά άτομα και μάλιστα κάποιοι ζουν σε διαφορετική πόλη! Παρ’ όλ’ αυτά προβάρουμε κυρίως όλοι μαζί σε στούντιο εδώ στη Λιβαδειά. Ζούμε σε μια εποχή που ακόμη και σε μικρές επαρχιακές πόλεις υπάρχουν αξιόλογα στούντιο για πρόβες, ακόμη και ηχογραφήσεις που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν την πρωτεύουσα. Σεβόμαστε τους εαυτούς μας καθώς και την μουσική που αγαπάμε, θέλουμε ποιότητα στον ήχο μας κι έτσι για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός του στουντίου!
 
 
Πότε θα ξεκινήσετε να ετοιμάζετε νέο άλμπουμ; Έχετε ήδη υλικό;
 
Τα Καραβάνια είναι αεικίνητα, όπως ξέρετε, και το δικό μας είναι απ' τα ιδιαίτερα ανήσυχα! Ήδη υπάρχουν κάποια νέα κομμάτια στα σκαριά, αλλά όπως και στην πρώτη μας δουλειά, δεν θα βιαστούμε καθόλου, ώστε να έχουμε ένα ακόμη τελικό αποτέλεσμα που θα μας εκφράζει απόλυτα!

Official links

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου