Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Συνέντευξη με τους Peculiar Three


Οι Peculiar Three μας έρχονται από τη Λιβαδειά με όρεξη και διάθεση για ένα πάντρεμα σύγχρονων και κλασικών ήχων. Έτσι μάλιστα θα καταφέρουμε να δούμε τους progressive ρυθμούς τους οι οποίοι ενσαρκώνονται στο "Leap Of Faith".


Αρχικά ποιοι είναι τα μέλη των Peculiar Three;

Καλώς σας βρίσκουμε κι ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Οι Peculiar Three είμαστε ο Βαλάντης Δάφκος στη φωνή, τα φωνητικά και στο μπάσο, ο Πάνος Καρκάνας στις κιθάρες και τα πλήκτρα κι ο Πάρης Γάτσιος στα τύμπανα.


Το όνομα προέκυψε λόγω της τριάδας από την οποία αποτελείστε;

Ακριβώς! Επίσης ψάχνουμε το ξεχωριστό σε κάθε έκφανση της ζωής μας, προσπαθούμε για το ιδιαίτερο σε όλους τους τομείς και πάντα τον πειραματισμό στην τέχνη, εξ’ ου και το «peculiar».


Είναι δύσκολο για μια μπάντα από την επαρχία να δουλέψει και να βγάλει ένα άλμπουμ;

Αυτό είναι μάλλον κάτι που ανήκει στο παρελθόν!  Πλέον υπάρχουν αξιοπρεπέστατα στούντιο εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, οπότε εάν κάποιος το θέλει, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο εκτός ίσως του χρόνου που χρειάζεται ν’ αφιερώσει!


Το "Leap Of Faith" είναι το πρώτο σας ολοκληρωμένο έργο. Ποιες οι βλέψεις σας για αυτό;.

Δώσαμε όλη μας την ενέργεια, τον ίδιο μας τον εαυτό στον δίσκο αυτό κι έτσι κρύβει μέσα του λίγο απ’ τον καθένα μας… θα θέλαμε να δούμε αυτό το «Άλμα Πίστης» μας να ταξιδεύει μακριά!


Ποια είναι η φιλοσοφία που γράφτηκε το άλμπουμ;

Θέλαμε το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο κοντά στον ήχο και τη χροιά που είχαμε επιλέξει και γι’ αυτό φροντίσαμε ο ήχος μας να είναι φυσικός, αναλογικός και με έντονη live αισθητική. Εργαστήκαμε προς αυτήν την κατεύθυνση και πιστεύουμε πως το καταφέραμε!
Ο δίσκος, που αποτελείται από 7+1 κομμάτια σε σύνθεση Πάνου και Βαλάντη και στίχους του Βαλάντη, ηχογραφήθηκε στα Locomotive Sound studio της Λαμίας σε παραγωγή του Έκτορα Σόχου.
Οι καθαρές κιθάρες ηχογραφήθηκαν στο One Take Recordings (Θήβα) από τον Βαγγέλη Κατσαμπέκη, ενώ τα πλήκτρα ηχογραφήθηκαν στο Saint George Studio (Αγ. Γεώργιος Βοιωτίας) από τον Πάνο Μακούλη.
Το υπέροχο artwork είναι (όπως και στον προηγούμενο δίσκο μας) του Σωτήρη Κοτσώνη, οποίος ανέλαβε και το layout αλλά και το edit της φωτογραφίας της μπάντας από τον Δημήτρη Ματσώτα. Στον δίσκο δε λείπουν και οι guests, όπως ο Μάντης Σαββίδης (σόλο σάζι στο “Innermost”) και ο Πάνος Μακούλης (ενορχήστρωση στο Calibans End).
Ποιες είναι οι επιρροές σας σαν μουσικοί;

Ιδιαίτερα  καθοριστικό και για τους τρεις μας είναι το γεγονός πως μουσικά «ανδρωθήκαμε» τη δεκαετία του ’90, οπότε οι ήχοι, οι χροιές και οι… μυρωδιές της μουσικής αυτής περιόδου μας έχουν διαποτίσει με αποτέλεσμα αυτό να περνάει και στις δικές μας δημιουργίες, πάντα με το προσωπικό μας στοιχείο να ξεχωρίζει φυσικά!

Είναι δύσκολο για μια νέα μπάντα να κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο εν μέσω αυτής της κατάστασης που επικρατεί;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μπορεί ο να κόσμος έχει πλέον χρόνο να ασχοληθεί εις βάθος με πράγματα που αγαπάει και δεν προλάβαινε να ευχαριστηθεί… όπως το να ακούσει μουσική με την ησυχία του, να διαβάσει τους στίχους, να επιτρέψει στον εαυτό του να ταξιδέψει νοερά εκεί που η μπάντα τον οδηγεί!


Ας πούμε ότι αύριο σας δίνεται το ελεύθερο να κάνετε ότι θέλετε. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε; όχι απαραίτητα σε σχέση με την μουσική.

Η περίοδος αυτή ανέδειξε κάποια πράγματα που θα έπρεπε να είναι προτεραιότητες αλλά μέσα στην παραζάλη της καθημερινότητας τα αφήσαμε στην άκρη για «όταν θα έχουμε χρόνο». Μας έχουν λείψει μικρές στιγμές μέσα στη μέρα όπου ο προσωπικός μας χώρος γινόταν μέρος του συνόλου, όπως το να διαβάσουμε το βιβλίο μας σε ένα καφέ, να συζητήσουμε για μουσική με λιγότερο από 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ μας και να πιούμε μπίρες τραγουδώντας στην αγαπημένη μας παμπ!


Σας ευχαριστούμε πολύ και αφήνουμε τον επίλογο για εσάς.

Οι ζωές μας έχουν ανάγκη από τέχνη! Ανακαλύψτε την παντού γύρω σας, αναζητήστε τρόπους να επικοινωνήσετε μέσω αυτής και αφήστε πίσω τα καθιερωμένα! Ακούστε καλή μουσική και υποστηρίξτε την underground τοπική σκηνή - έχει πολλά να πει και να δώσει!

Official links
https://www.youtube.com/channel/UC5nFziNrQnC6yNjgbPMiVgA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου