Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Συνέντευξη με τους BEND FOR ELEVEN


Αρχικά ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρουμε για τους BEND FOR ELEVEN;
Είμαστε μια ροκ μπάντα με αγγλόφωνο στίχο από τη Θεσσαλονίκη η οποία δημιουργήθηκε το 2014, εντός του 2016 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της με τίτλο "AGGRESSIVE ILLUSIONS" και εν συνεχεία το 2020, τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά -αρκετά διαφορετικού ύφους, στο ίδιο όμως μουσικό πλαίσιο- με τίτλο "REBEL DAY".  
Ποια η ανταπόκριση στο ντεμπούτο σας πριν μερικά χρόνια;
Σίγουρα όταν ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια, δεν φανταζόμασταν ότι σε τόσο μικρό διάστημα και μόλις στη δεύτερη live μας εμφάνιση θα παίζαμε μπροστά σε χίλια άτομα, ανοίγοντας τη συναυλία των 1000MODS στο PRINCIPAL στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα θα παρουσιαζόμασταν στην εκπομπή VOLUME της ΕΤ3. Για καλή μας τύχη βρέθηκαν άνθρωποι στο δρόμο μας που τους άρεσε η δουλειά μας, μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν.
Τι να περιμένουμε από το νέο δίσκο σας;
Σε σχέση με τον πρώτο, πιο άμεσο, μελωδικό και αισιόδοξο στίχο αλλά και μουσική. Αλλαγή η οποία καταδεικνύει αφενός την αισιοδοξία της μπάντας παρόλες τις δυσκολίες που ενέχει η καθημερινότητα (πανδημία κτλ) και η οποία αποδίδει ένα – συνολικά - πιο εύηχο αποτέλεσμα. Ελπίζουμε ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και για τους ακροατές.
Πως νοιώθετε για το τελικό αποτέλεσμα;
Είμαστε ευχαριστημένοι διότι καταφέραμε να επιτύχουμε τον ήχο που θέλαμε. Φυσικά, πάντα μπορεί να αναθεωρήσεις για κάτι και όλα επιδέχονται βελτίωσης ή αλλαγής, αλλά αυτά είναι ιδέες οι οποίες θα υλοποιηθούν στα επόμενα τραγούδια. 
Τι συμβολίζει για εσάς ο τίτλος "REBEL DAY";
Είναι η ημέρα που αναγκάζεσαι να πάρεις τις αποφάσεις που θα σε χαρακτηρίσουν για το υπόλοιπο της ζωής σου. Η εικόνα και ο άνθρωπος που είτε επιδιώκεις να είσαι ή η εικόνα του εαυτού σου που θέλεις να παρουσιάσεις στους τρίτους με ο,τι η κάθε επιλογή φυσικά  συνεπάγεται.  
Πώς βλέπετε την ελληνική rock & metal σκηνή στις ημέρες μας;
Η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να παράγει και ποιοτικά αλλά και ποσοτικά μουσική και μουσικά σχήματα και μάλιστα τέτοιου επιπέδου όπως των σχημάτων του εξωτερικού. Η ελληνική rock & metal σκηνή δεν υστερεί σε μουσικό επίπεδο σε σχέση με τις αντίστοιχες σκηνές άλλων χωρών. Βέβαια, στο γενικότερο πλαίσιο της μουσικής βιομηχανίας, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά αυτά έχουν να κάνουν με πάρα πολλούς παράγοντες οι οποίοι δε έχουν να κάνουν μόνο με τους μουσικούς.
Είναι δύσκολη η πανδημία για το μέλλον μιας μπάντας ή είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων;
Ήταν αρκετά μεγάλη η διάρκεια της πανδημίας και οι συνέπειες αυτής για να πούμε απλά ότι αποτελεί ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων. Στον τομέα της μουσικής και ειδικά για εμάς, δε βοήθησε καθόσον ακύρωσε την πορεία που είχαμε κατά νου για την προώθηση του δίσκου.  
Υπάρχουν σχέδια έτοιμα για να υλοποιηθούν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν;
Σχέδια υπάρχουν και για ζωντανές εμφανίσεις αλλά και για ηχογραφήσεις νέου υλικού. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να τα υλοποιήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Είναι κάτι ιδιαίτερο που θέλετε να πείτε στους αναγνώστες μας;
Να έχουν υγεία, και με το καλό όταν ανοίξουν οι συναυλίες να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και εμείς δεν θα τους απογοητεύσουμε.


Official links
https://bendforeleven.bandcamp.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου