Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΗΜΑ - “Σύνορα του Άδη” (2020)


Eρχόμενοι από την Κύπρο φέροντας το progressive όνομα  Αντίθετα Πρόσημα”, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους με τον επιβλητικό τίτλο “Σύνορα Του Άδη” μέσω της Symmetric Records του  Bob Katsionis, ο οποίος έχει αναλάβει και την παραγωγή. Όλα αυτά μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν!
Από το πρώτο μόλις άκουσμα καταλαβαίνεις την λάμψη αυτού του σχήματος! Η ταυτότητα της μουσικής τους και η συνοχή που διέπει τις συνθέσεις τους, ξεχωρίζει και τους δίνει ισχυρό βήμα στο χώρο! Ένα κράμα από κλασσικό Heavy metal, prog και classic rock σε άρτια εκτέλεση και συνοχή, με μία μοναδική γεμάτη γκάζι και πάθος ερμηνεία! Αυτό όμως που πρωτοτυπεί εδώ είναι ο ελληνικός στίχος!!!
Στίχοι που αγγίζουν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, εκφράζονται με μία ιδιαίτερη ευθύτητα αλλά και με καυστικότητα όταν πρέπει, πράγμα που μας κάνει να δίνουμε μεγαλύτερη προσέγγιση στα λεγόμενα μιας και είναι στη γλώσσα μας. Φυσικά το όλο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τον άψογο συνδυασμό της μουσικής και της κρυστάλλινης παραγωγής!
Το “Για Πόσο Ακόμα”, είναι ένα τρανό παράδειγμα των παραπάνω, όπως και το εξαιρετικό “Θάνατε Αλήτη” όπου μας θυμίζουν ότι πάντα πρέπει να έχουμε ανοιχτούς τους μουσικούς μας ορίζοντες και να δεχόμαστε την όποια καλλιτεχνική έκφραση και πειραματισμό, μιας και μέσω αυτής η μουσική μας "γεύση" οξύνεται και φτάνει σε νέα επίπεδα.

Όταν "τολμάς" να παίξεις
Heavy Μetal με ελληνικό στίχο, το να το εκπροσωπήσεις και να το εκφράσεις με πόρωση , μεράκι αλλά και πολύ αφοσίωση και αγάπη είναι μονόδρομος για να πετύχει το αποτέλεσμα και τα "Aντίθετα Πρόσημα" θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι παράδειγμα προς μίμηση σε αυτό μιας και μας παρέδωσαν ένα δίσκο που κάθε φαν του σκληρού ήχου πρέπει να δώσει τουλάχιστον ένα άκουσμα και φυσικά να αφαιρέσει τις παρωπίδες που μπορεί να έχει στο άκουσμα "ελληνικός στίχος".
Ευχόμαστε στο “Σύνορα Του Άδη” να είναι καλοτάξιδο και επιτυχημένο και αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια!!!
Official Links 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου