Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

DESERT NEAR THE END - Of Fire And Stars (2019)


Με πορεία 10 ετών στην ελληνική σκηνή, οι Αθηναίοι Desert Near the End κυκλοφόρησαν την τέταρτη δουλειά τους, το "Of Fire and Stars".

Στα εννιά τραγούδια του η μπάντα επιδίδεται σε μια εξαιρετική μίξη power, thrash, death, ακόμα και black metal, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο μουσικό υβρίδιο με πολύ δυνατή προσωπικότητα.

Το απόκοσμο εξώφυλλο αποτελεί την καταλληλότερη οπτική αποτύπωση του ηχητικού αποτελέσματος και ενδεικτικό της στιχουργικής του σχήματος που ασχολείται με όλα τα ζητήματα της ύπαρξης, από τον ίδιο τον άνθρωπο και τα προβλήματα της καθημερινότητας ως τα γαλαξιακά και συμπαντικά ακόμη αναπάντητα ερωτήματα της ανθρωπότητας.

Μουσικά το "Of Fire and Stars" πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα ενιαίο έργο. Κυριαρχούν οι δυνατοί ρυθμοί μέσα σε έναν ορυμαγδό από riffs, που δεν ξεχνούν όμως την τεχνική, τη μελωδία, την αρμονία και την ουσία της ύπαρξης τους σε κάθε σήμείο των συνθέσεων. Συνθέσεις που αναδεικνύονται μέσα από την εξαιρετική παραγωγή.


Τα φωνητικά είναι δυναμικά και με σωστή εκφορά. Δεν αναλώνονται σε πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς και δίνουν την αίσθηση ότι είναι ιδιαιτέρως δουλεμένα. Το rhythm section στοιβαρό και ογκώδες με πολύ ωραία θέματα.

Κομμάτια που ξεχώρισα είναι το εναρκτήριο "A World Beyond", αλλά και τα "The Call of the Stars", "Across the Desert", "Throne of Martyrdom" και το ομώνυμο "Of Fire and Stars" σε έναν εξαιρετικό δίσκο που αποδεικνύει τη δύναμη της ελληνικής σκηνής και την ικανότητα όχι μόνο να βγάζει δουλειές που συναγωνίζονται στα ίσα δουλειές ομότεχνων τους από το εξωτερικό, αλλά και σχήματα με προσωπικότητα σαν τους Desert Near the End. Ακούστε το οπωσδήποτε!
Official Links
https://www.youtube.com/channel/UCllY-sWWC2fLe-83tHAxQPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου