Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Συνέντευξη με τους WINTER'S VERGE


Οι Winter's Verge από τη Μεγαλόνησο έρχονται με μεγαλοπρέπεια μέσω του νέου τους δίσκου. Το "The Ballad Of James Tig" θα δείξει για ακόμα μια φορά τι πραγματικά βγάζει η Κυπριακή σκηνή

Αρχικά ποιοι είναι οι Winter's Verge;
Oι Winters Verge είναι ένα κυπριακό power metal συγκρότημα με έντονο συμφωνικό χαρακτήρα και ιστορίες φαντασίας και μαγείας, εδώ και 16 χρόνια! Οι Winters Verge είναι: Γιώργος (φωνή), Μιγκέλ (μπάσο), Danny (drums), Deniel (κιθάρα), Σάββας (κιθάρα) και η Σταύρη στα πλήκτρα. Στα παρασκήνια όμως είναι και ο Φρίξος που χτίζει τον κόσμο των Winters Verge μαζί μας, ενώ παρείχε και τους στοίχους (αλλά και την ιστορία) του νέου άλμπουμ.

Πως βλέπετε το συγκρότημα καθ' όλη την πορεία του;
Όπως όλες οι οικογένειες, οι WV μεγάλωσαν και ωρίμασαν, τόσο σαν άνθρωποι αλλά και μουσικά μέσα από τα χρόνια. Μάθαμε, πάθαμε, προχωράμε ακάθεκτοι, με προσαρμογή στην μοντέρνα εποχή!

Πώς προέκυψε η ιδέα για ένα concept album όπως είναι το νέο σας;
Από τον πρώτο κιόλας δίσκο δουλέψαμε με concepts, αρχικά με ένα τραγούδι, ένα χαρακτήρα, που εμφανιζόταν ξανά και ξανά. Στην συνέχεια ήρθε και το Wolves of Tiberon που ήταν ένας πλήρως concept δίσκος, ενώ με το νέο άλμπουμ, The Ballad of James Tig κάναμε και πάλι level-up, με τον δίσκο να μην είναι μόνο πλήρως concept, αλλά και να κυκλοφορεί ο στιχουργός του δίσκου την ιστορία του άλμπουμ σε νουβέλα, με ένα κεφάλαιο για κάθε ένα τραγούδι του!

Σε τι αναφέρεται το "The Ballad Of James Tig";
Ο τίτλος πηγάζει από τις όμορφες μπαλάντες των τροβαδούρων και βάρδων που θα άκουγε κάποιος σε μια ταβέρνα σε ένα φανταστικό κόσμο (αλλά και στην μεσαιωνική Ευρώπη). Τώρα το ποιος είναι ο James Tig, αυτή είναι μια ιστορία για τις 3 Ιουλίου, που θα κυκλοφορήσει ψηφιακά ο δίσκος (στις 9 Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία του CD).


Πώς τη βλέπετε την κυπριακή σκηνή στις μέρες μας;
Η σκηνή της metal στην Κύπρο είχε ανέκαθεν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: σπάνια θα βρεις δυο συγκροτήματα με τον ίδιο ήχο, λόγω του μεγέθους του νησιού. Σχεδόν όλες οι μπάντες εδώ έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και ύφος, κάνοντας την σκηνή μας να ξεχωρίζει. Τώρα, να πούμε για τις μικρές διελεύσεις κόσμου στα live, δεν χρειάζεται, είμαστε λίγοι που είμαστε, αλλά καλοί!

Πώς είναι η καθημερινότητα σας εν μέσω πανδημίας;
Τα πράγματα, χτύπα ξύλο, είναι καλύτερα από χώρες όπου έχει πάρει χιλιάδες ψυχές ο ιός. Η καραντίνα ήταν σίγουρα σκληρή για αρκετό κόσμο και επιχειρήσεις, αλλά πάνω από όλα η υγεία παιδιά. Πλέον χαλάρωσαν τα μέτρα και σιγά-σιγά προσπαθούμε να βρούμε και πάλι την καθημερινότητα που είχαμε πριν από τον Μάρτιο.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια που έχετε και θα τα κάνετε μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν;
Το πλάνο για την ώρα είναι (επιτέλους!) η κυκλοφορία του δίσκου και η συναυλία-παρουσίαση, για να πάρει και αυτό τον δρόμο του. Χρειάστηκε κοντά στα δυο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, οπόταν ανυπομονούμε να τον κυκλοφορήσουμε στο κοινό να τον επεξεργαστεί!

Στα social media που μπορούμε να έχουμε άμεση πληροφόρηση για τις επόμενες κινήσεις σας;
Με ένα like στην σελίδα μας στο Facebook μπορείτε να είστε ενήμεροι για τα πάντα, αλλά να είσαστε και σε άμεση επαφή μαζί μας για το οτιδήποτε.

Την τελευταία κουβέντα την αφήνουμε σε εσάς, να δώσετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας
Ευχόμαστε υγεία σε όλους και όλες και ανυπομονούμε να γνωρίζεται το καινούργιο μας «παιδί» που «μεγαλώσαμε» με πόνο και μόχθο! Θα σας δούμε όλους στα ανοιχτά, μαζί με τον καπετάνιο James!
Links
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου