Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Συνέντευξη με τους SILENT WINTER


Οι Silent Winter έρχονται από τον Βόλο με δυναμισμό, ένταση και φλόγα. Το πάθος τους αποτυπώνεται στο ντεμπούτο τους "The Circles Of Hell".

Πώς νιώθετε που επιτέλους κυκλοφόρησε η πρώτη σας ολοκληρωμένη δουλειά;
Είναι κάτι που να σου πω την αλήθεια δεν το περιμέναμε, έγινε τόσο γρήγορα όλο αυτό που ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως ό,τι συμβαίνει. Αλλά το χαιρόμαστε και νιώθουμε τόσο συγκινημένοι που έστω και αργά τα καταφέραμε που δεν μας αφήνει τίποτα άλλο από ικανοποίηση.

Γιατί χρειάστηκε τόσος καιρός για αυτήν την κυκλοφορία;
Το συγκρότημα δεν ήταν σε αδράνεια είχε σταματήσει λόγω διαφορετικού δρόμου του κάθε μέλους…οπότε ουσιαστικά είναι μια επαναδημιουργία του συγκροτήματος με πολλά καινούρια μέλη έχοντας μόνο 2 βασικά από την αρχική του σύνθεση. Έτσι και αυτό οδήγησε στην δημιουργία νέων κομματιών και την κυκλοφορία ενός κανονικού άλμπουμ.

Είστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα; Θα αλλάζατε κάτι;
Όχι νομίζουμε το circles ήταν κάτι παραπάνω από ό,τι περιμέναμε και δεν θα αλλάζαμε τίποτα σε αυτό.

Οι επιρροές στον ήχο σας είναι κυρίως heavy/power metal. Προτιμάτε το ευρωπαϊκό ή το αμερικάνικο heavy/power και γιατί;
Δεν υπάρχει καμιά προτίμηση ανάμεσα στα δυο αν και ο ήχος μας τείνει περισσότερο προς το ευρωπαϊκό, ακούμε και μεγαλώσαμε με όλα τα ειδή και θέλουμε να γράφουμε κομμάτια που πρώτα θα αρέσουν σε μας γιατί αν δεν αγαπάς αυτό που γράφεις δεν θα μπορέσεις να το μεταδώσεις και στο κοινό σου… Μας αρέσει η ποικιλία και όχι η ταμπέλα σε ένα είδος γι αυτό αν παρατηρήσει κάποιος το άλμπουμ θα δει επιρροές από πολλά συγκροτήματα μέσα.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Mike Livas; Είναι απλώς μια συνεργασία ή είναι κανονικό μέλος της μπάντας;
Η συνεργασία μας με τον Mike ήταν εξαρχής πολύ καλή. Aπό το πρώτο κομμάτι που φτιάξαμε καταλάβαμε ότι η φωνή του είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε για τα τραγούδια μάς και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο τώρα που πλέον γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον οπότε είναι πιο εύκολο στην δημιουργία των κομματιών και στην μεταξύ μας συνεννόηση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεργαστούμε καιρό ακόμα με τον Mike και δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε κάτι άλλο προς το παρόν.

Πώς βλέπετε στις ημέρες τον power metal ήχο;
Πλέον ειναι τεράστια η σκηνή δυστυχώς δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω όλους,, ακούω και συλλέγω απ το 1986 και προσπαθούσα πάντα να είμαι ενημερωμένος για όλα, τώρα δυστυχώς είναι εκατομμύρια οι μπάντες στον κόσμο δεν γίνεται να παρακολουθείς τους πάντες αλλά υπάρχουν τεράστια γνωστά και μη γκρουπ στον πλανήτη με υπέροχες μουσικές και είναι κρίμα να μην προχωρούν απίστευτες μπάντες κυριολεκτικά μόνο γιατί τους πετάει το σύστημα έξω.

Υπάρχουν ιδέες για νέα κυκλοφορία ή θέλετε για την ώρα να εστιάσετε στο "The Circles Of Hell";
Ήδη έχουμε ξεκινήσει εγγραφές νέων κομματιών χωρίς βέβαια να βάζουμε κάποια όρια ή συγκεκριμένες ημερομηνίες για νέο άλμπουμ, θα θέλαμε πολύ ακόμα να τελειώσει όλο αυτό το θέμα με τις απαγορεύσεις και να τρέξουμε το circles με κάποιες εμφανίσεις ακόμα.

Πού θα σας δούμε live φέτος; Έχετε πλάνα για κάποιο festival;
Νομίζω το 2020 με όλα αυτά που γίναν με την παγκόσμια πανδημία και τις ακυρώσεις όλων των live και των δικών μας εμφανίσεων φυσικά, δύσκολα να μπορέσουμε να παίξουμε κάπου. Για το 2021 έχουμε πολλά σχέδια θα τα ανακοινώσουμε σιγά σιγά.

Θεωρείτε τους Silent Winter μια Power Metal ή μια Heavy Metal μπάντα με Power/Prog στοιχεία;
Την θεωρούμε μια heavy metal μπάντα γενικά που απλά παίζει αυτο που της αρέσει χωρίς να βάζει ταμπέλα σε κάποιο είδος.

Ποιοι δίσκοι σας στιγμάτισαν στην εφηβεία σας;
Προσωπικά τα keeper των Helloween, Crimson Glory, Stratovarius, Gamma Ray, Iron Maiden, Judas Priest, Iced Earth κ.α.

Πόσο ενωμένη είναι η ελληνική σκηνή όπως τη βιώσατε στα 90's και πόσο σήμερα;
Βασικά ποτέ δεν ήταν ενωμένη απλά τότε στο 90 δεν υπήρχε όλο αυτό με το διαδίκτυο και την άμεση ενημέρωση και πρόσβαση σε κάθε άλμπουμ και μπάντα  και φαινότανε πιο ήπιο απ’ ότι σήμερα… Πάντα υπήρχαν οι ειδήμονες, πάντα υπήρχαν αυτοί που νομίζανε ότι οδηγούσαν την σκηνή και έπρεπε να περνάν όλα από αυτούς,, πάντα υπήρχαν οι πονηροί που βγάζανε σε πλάτες άλλων και πάντα υπήρχε ο ανταγωνισμός… Όποιος νομίζει οτι είμαστε μια μεγάλη παρέα κάνει λάθος αν και θα το θέλαμε πάρα πολύ να είναι έτσι αλλά δυστυχώς είναι ουτοπικό σενάριο.


Πώς βλέπετε το μέλλον της μπάντας; Τι στόχους έχετε θέσει;
Να παίξουμε εξωτερικό σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ, να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια λαιβ στην Ελλάδα που το θέλουμε πάρα πολύ  και όταν με το καλό ολοκληρωθεί το νέο άλμπουμ να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο deal σε κάποια καλή εταιρεία διεθνούς φήμης.
Links


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου