Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

MOANING SILENCE – “A waltz into darkness ” (2020), Symmetric Records)

Οι Moaning Silence δίνουν ελληνικό άρωμα στον ογκώδη ήχο του γκρίζου Βορρά. Μεσογειακό χρώμα στη σκοτεινή Βαλτική Θάλασσα!

Μπορεί να πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από το ντεμπούτο τους, αλλά επέστρεψαν με το δεύτερο τους πόνημα υπό τον τίτλο "A Waltz Into Darkness" και σκορπούν νότα αισιοδοξίας με την ποιοτική και ιδιαίτερη δουλειά τους σε όλες τις σκοτεινές ψυχές που αγαπούν τον ατμοσφαιρικό ήχο.

Βαρύ, αργό και βασανισμένο, σαν μια ψυχή που έχει πονέσει, έρχεται το νέο άλμπουμ των Αθηναίων metallers. Αργά δυναμικά riff και αιθέριες μελωδίες και ένας στακάτος ήχος που σαγηνεύει!
Με πολλές gothic επιρροές να δίνουν τη μελωδία, και τα doom περάσματα το βάρος, ταξιδεύουμε σε απόκρημνα και δύσβατα σημεία. Σε πλευρές του νου από όπου δυσκολεύεσαι να ανασύρεις τις μνήμες, όμως με τη βοήθεια της μουσικής των Moaning Silence το κάνεις με λυτρωτικό τρόπο.

Οι εναλλαγές μεταξύ γυναικείων και αντρικών φωνητικών κάνουν το όλο αποτέλεσμα πιο θεατρικό ενώ υπάρχουν και πιο ψυχρές πινελιές στο όλο σύνολο.
Οι επιρροές που μπερδεύονται μεταξύ των The Gathering και Paradise Lost αναβιώνουν τα 90s με μικρές φρέσκιες προσθήκες.Συγχωνεύουν το doom και gothic παρελθόν με τη σύγχρονη προσωπικότητα της μπάντας.

Μπορεί το δεύτερο πόνημα των συμπατριωτών μας γενικά να μην ανακαλύπτει την Αμερική, αλλά η πληθώρα των μουσικών του δένει τέλεια με το αποτέλεσμα που θέλουν να περάσουν.
Αρμόζει απόλυτα στην προσωπικότητα και το στυλ της μπάντας και αυτό βγαίνει σαν μια μαύρη αλήθεια στην επιφάνεια και δεσπόζει με την σαγηνευτική του ατμόσφαιρα!

Σε τελική ανάλυση, μπορούμε υπό τους ήχους του να χορέψουμε ένα σκοτεινό βαλς μέσα στην οδύνη. Αξιοπρόσεκτη σκοτεινή δουλειά!!!
Links
https://symmetricrecords.bandcamp.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου