Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

The Beatles - Beatles For Sale (1964)

 

Το "Beatles For Sale" αποτελεί το τέταρτο άλμπουμ του κουαρτέτου από το Λίβερπουλ και κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος είναι και το πιο αδύναμο τους. Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψουμε το γεγονός πως η Beatleμάνια βρίσκοταν τότε στο peak της και πως το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μέσα σε επτά ημέρες ανάμεσα στην αμερικάνικη και στη βρετανική περιοδεία. Παρόλα αυτά πήγε στο νούμερο 1 των charts στη Μεγάλη Βρετανία πουλώντας το σεβαστό νούμερο των 750000 αντιτύπων (σκεφτείτε ότι το "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", το οποίο κυκλοφόρησε το 1967 κόντεψε τα 5400000 κομμάτια). Φυσικά και στο άλμπουμ αυτό συνεχίζουν την παράδοση διασκευάζοντας τόσο blues καλλιτέχνες, όσο και rock'n'roll θρύλους. Ενδεικτικά αναφέρω τον Chuck Berry με το "Rock And Roll Music" και τον Carl Perkins  με το "Everybody's Trying To Be My Baby".

Η έκδοση που παρουσιάζουμε εδώ είναι η gatefold επανέκδοση του 2012 σε 180g βινύλιο και μπορείτε να τη βρείτε sealed στα 25€ περίπου, ενώ για την αυθεντική gatefold μονοφωνική έκδοση δεν απαιτούνται περισσότερα από 150€ για να την αποκτήσετε σε VG+ κατάσταση.

Επειδή θέλω κάτι ελαφρύ για μουσική υπόκρουση, θα προτιμήσω να ακούσουμε το πιο γνωστό τραγούδι του άλμπουμ που δεν είναι άλλο από το "Eight Days A Week". Να σημειώσουμε εδώ πως το τραγούδι αυτό το εμπνεύστηκαν από τον σωφέρ που πήγαινε τον Paul McCartney στο σπίτι του John Lennon στην εξοχή, ο οποίος στην ερώτηση του Paul "Πώς τα πας;" απάντησε "Δουλεύω πάρα πολύ σκληρά. Οκτώ ημέρες την εβδομάδα".


 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου