Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Allah-Las - Allah-Las (2012)

 

Οι Allah-Las είναι ένα νεο-ψυχεδελικό συγκρότημα, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Το ομώνυμο "Allah-Las" κυκλοφόρησε το 2012,έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τον (έντυπο και ηλεκτρονικό) τύπο της εποχής εκείνης και μάλιστα έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τη νεολαία της Καλιφόρνια. Κάπως έτσι κατάληξε και το βινύλιο στα χέρια μας και μάλιστα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ακούσματα του γράφοντος. Έχουμε ξαναγράψει για τις επιρροές τους από συγκροτήματα όπως οι The Lemon Fog (μπορείτε να διαβάσετε το εξαιρετικό άρθρο εδώ)  και οι The Standells (επίσης μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο μας εδώ). Φυσικά υπάρχουν επιρροές και από τους "μεγάλους" της θρυλικής εποχής των sixties όπως The Kinks, The Zombies, Τhe Yardbirds και τους Love του πολυαγαπημένου μας Arthur Lee.

Το βινύλιο δεν χαρακτηρίζεται από τη σπανιότητά του, οπότε με 35€ περίπου μπορείτε να αποκτήσετε μια Μ κόπια μαζί με τα μεταφορικά. (Ο δίσκος βινυλίου δεν είναι σφραγισμένος, έρχεται όμως με το δικό του εξωτερικό κάλυμμα με το όνομα της μπάντας).

Το άλμπουμ περιέχει εξαιρετικά τραγούδια όπως το "Catamaran", το "Tell Me (What's In Your Mind"και το "Seven Point Five". Προτίμησα όμως να ακούσουμε και γιατί όχι να χορέψουμε, το αγαπημένο μου "Sandy" από μία live εμφάνισή τους στο Austin του Texas το 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου