Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Συνέντευξη με τους Social Scream


Ο δυναμισμός και το πάθος τους είναι αντάξια των αρχαίων Σπαρτιατών. Ο λόγος για τους Social Scream από τη Σπάρτη, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο τους album “Organic Mindset”.

Σε ποια σημεία αισθάνεστε ότι προοδεύετε ως μπάντα με την πάροδο του χρόνου;

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Οι προκλήσεις και οι συνεχόμενες εμπειρίες φέρνουν την ωριμότητα και την πρόοδο στους Social Scream στον τομέα σύνθεσης, αποφάσεων και ασφαλώς συνεργασιών που αφορούν τη μουσική μας.

Πώς νιώθετε για τη δημιουργία και κυκλοφορία του τρίτου σας άλμπουμ; Πάνω σε τι ιδέες βασίστηκε ο δίσκος, πού ηχογραφήθηκε και πού έγιναν η μίξη και το mastering;

Το “Organic Mindset” είναι ένα ξέσπασμα έκφρασης που ολοκληρώθηκε εντελώς φυσικά.
Ο τρίτος δίσκος ακολούθησε τα χνάρια της φιλοσοφίας των  Social Scream , η οποία δεν είναι άλλη από το να δημιουργείς χωρίς να θεωρείς τίποτα δεδομένο , να δίνεις ενέργεια και να την δέχεσαι πίσω ώστε να υπάρξει η ‘’συναλλαγή’’.. Στην προκειμένη περίπτωση για μια ακόμη φορά έπρεπε να ανοιχτεί ο δρόμος για να δοθεί στο εδώ και τώρα η ουσία της μουσικής μας .
Οι νέες συνθέσεις λοιπόν συντελούν στην διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν. Στιχουργικά είμαστε σταθεροί στις ασταθείς καταστάσεις που συμβαίνουν παγκοσμίως  θα λέγαμε και γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα σύνθεσης και παράγωγης του δίσκου. Οι συνθέσεις ξεκίνησαν το 2017 στη Σπάρτη  και έληξαν λίγο πριν τις τελικές ηχογραφήσεις που έλαβαν μέρος στην Αθήνα (κιθάρες μπάσο και ντραμς στο Dιmon Studio) και Σπάρτη (φωνητικά στο Think Recording Studio) , με παραγωγό τον Δημήτρη Σακκα και Λούη Βλαχακη αντίστοιχα.

Τι αλλαγές εντοπίζετε στο ύφος των Social Scream από δίσκο σε δίσκο;

Η συνταγή παραμένει ίδια επάνω στο ύφος και τη φιλοσοφία μας.
Κάθε δίσκος είναι το επόμενο βήμα λοιπόν με μοναδικές αλλαγές την καινούρια έμπνευση για μουσική και στίχους.

Τι κριτικές παίρνετε ως τώρα για το Organic Mindset και τι συμπεράσματα βγάζετε σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους σας;

Ως τώρα λαμβάνουμε ένα αρκετά θετικό feedback . Οι εμπειρίες που αποκτούμε με το πέρασμα του χρόνου είναι θεμελιώδεις και μας δείχνουν τον μελλοντικό δρόμο . Οι Social Scream εξελίσσονται διαρκώς από δίσκο σε δίσκο. Βεβαία δεν θα αλλάζαμε ούτε νότα ή στίχο από τα δυο προηγούμενα άλμπουμ . Η πρόοδος μας επέρχεται μέσα από τις εμπειρίες και τις ανησυχίες , από την επαφή με τα μουσικά μας όργανα , από την εσωτερική μας ωρίμανση πρωτίστως .. Συνεχώς προσπαθούμε να ανεβάζουμε επίπεδο.

Ο δίσκος έχει κάποιο συγκεκριμένο concept; Τι θέματα έχουν οι στίχοι σας;

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το concept του άλμπουμ μας “Organic Mindset” απασχολεί η απόδραση της πλειοψηφίας των ανθρώπων προς επιβίωση με τον λάθος τρόπο , με αποτελέσματα  στάσιμα κ αντίθετα του επιθυμητού καθώς και η απομάκρυνση του ανθρώπου από την φύση με συνέπεια να γίνεται μια μαριονέτα της τεχνολογίας κ της κακής πλευράς αυτής της εξέλιξης.
Η έλλειψη της απτής επικοινωνίας είτε με τον συνάνθρωπο είτε με τον ίδιο μας εαυτό είναι ένα από τα θέματα του επίσης ,το matrix που κατατρώει τον καθένα ξεχωριστά ...
Την παγίδα που χρησιμοποιείται ξεχωριστά για τον καθένα μας με σκοπό την απομόνωση και τον τρόπο που κινούνται οι μάζες πάντα υποκινούμενες.

6) Υπάρχουν σχέδια για κάποιο βίντεο ή κάποιου άλλου είδους προώθησης του album;

Ναι υπάρχουν Οι δραστηρίοτητες των Social Scream , όπως γενικά όλες οι δραστηρίοτητες λόγω του ιού που δυστυχώς μαστίζει , βρίσκονται σε προσωρινή παύση άλλα πανέτοιμες να δοθούν προς τα έξω.

Συναυλιακά τι να περιμένουμε από εσάς;

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε live παντού. Ανυπομονούμε βασικά.

Ιδέες για νέα κομμάτια υπάρχουν ή είναι πολύ νωρίς;

Ναι! Υπάρχει μια διαρκής έμπνευση η οποία ακολουθείται από συνεχόμενη δουλειά επάνω στις συνθέσεις της μπάντας .

Ποια διαδικασία ακολουθείτε συνθετικά;

Εν αρχή η έμπνευση ! Ύστερα όλα παίρνουν τον δρόμο τους . Ριφ μετά από ριφ , στίχοι μετά από στίχους , είναι πάντα μια πανέμορφη διαδικασία με όραμα και σκοπό . Ως τώρα η διαδικασία σύνθεσης είναι ίδια κ ξεκινά από τις κιθάρες . Ακολουθεί η ενορχήστρωση και το κάθε τραγούδι ντύνεται με τους στίχους που του αρμόζουν.

Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί το metal στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια;

Πιστεύουμε πως απλά θα μεγαλώσει όπως ήδη συμβαίνει. Η εξέλιξη του metal είναι αξιοσημείωτη κ δίνει το παρόν στην παγκόσμια μουσική σκηνή.
 

Links:
https://www.metal-archives.com/bands/Social_Scream/3540384773
Heart of Steel Promo:
https://www.youtube.com/watch?v=0JFT7aJjWmk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου