Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

OMNIABSENT – νέο single “Soul”

Οι OMNIABSENT είναι το προσωπικό σχήμα και όραμα του πολυτάλαντου μουσικού και τραγουδιστή Vincent Van der Bosch.
Ξεκίνησαν αρχικά πριν μερικά  χρόνια μαζί με τον Agosh κάνοντας κάποια κομμάτια με βιολί και κιθάρα, αλλά δυστυχώς ο θάνατος του Agosh σε ηλικία μόλις 23 ετών, τους ανέκοψε την πορεία.
 
Ο Vincent λοιπόν που διατηρεί ένα ακόμα side project, τους Abstruse, εδώ μας παρουσιάζει δυο κομμάτια σε μορφή single με τίτλο “Soul” που θα εμπεριέχονται στο επερχόμενο του EP.
Eπιβλητικός και υποβλητικός με τη συνοδεία κιθάρας, μας χαρίζει βαθύτατες μελωδίες που είναι πραγματικά συγκλονιστικές και απόλυτα αρμονικές και υποστηρίζονται απόλυτα από τη φωνή του που χωρίς υπερβολή είναι μια από τις καλύτερες ανδρικές φωνές που έχουμε ακούσει στην ευρύτερη ελληνική rock σκηνή!
Τα δύο κομμάτια, το "Soul” που έχει έντονη δόση σαρκασμού και το "Further On" που είναι πιο μυστηριώδες μας καθήλωσαν από το πρώτο άκουσμα και καταδεικνύουν ότι δε χρειάζονται πολύπλοκες ενορχηστρώσεις για να δείξεις ότι είσαι αληθινός και ψυχωμένος σε αυτό που κάνεις.
 
Εύσημα και για τις αναμφίβολες μουσικές γνώσεις  του Vincent, όπως και τη θεατρικότητα του σε αυτό το αμάλγαμα ειδών που προσπαθεί να εκφράσει. Η φωνή του έχει  μία τεράστια γκάμα επιρροών που ξεκινάνε από τη jazz και καταλήγουν στο metal, ενώ σίγουρα δε μπορείς να βάλεις και μια ταμπέλα στη μουσική του. Ατμοσφαιρικό, προοδευτικό ροκ, ίσως;
Αναμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο βήμα που ελπίζουμε να μην αργήσει…

https://omniabsent.bandcamp.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου