Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Temperance - Limitless (2015)

  Οι Temperance (να μη συγχέονται με το ομώνυμο γκρουπ από τον Καναδά που έγινε γνωστό για τη διασκευή του στο “Forever Young” των Alphaville) είναι ένα συγκρότημα από τη γειτονική Ιταλία, το οποίο κινείται στα πλαίσια του melodic power metal με σαφείς επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Delain και οι Amaranthe. Το  Limitless” είναι το δεύτερο άλμπουμ των Ιταλών, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 30 Μαρτίου 2015 από την Scarlet Records και έρχεται ένα χρόνο μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο και έτυχε θερμότατης υποδοχής από την μεταλλική κοινότητα. Η μίξη και το mastering του δίσκου πραγματοποιήθηκε από τον Simone Mularoni (κιθαρίστας των DGM) στο Domination Studio του San Marino, ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Gustavo Sazes γνωστός από τη δουλειά του με τους Arch Enemy, James LaBrie κ.α.
   Το συγκρότημα αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες των Bejehit με την προσθήκη της Chiara Tricarico, η οποία με τις οπερετικές φωνητικές της δυνατότητες και εμπλουτίζοντας τη φωνή της με ένα ισχυρό συναισθηματικό τόνο ξεδιπλώνει τις συνθετικές δυνατότητες του γκρουπ. Μεγάλο πλεονέκτημα των Temperance, ο κιθαρίστας  Marco Pastorino, ο οποίος αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της μεταλλικής σκηνής και παράλληλα δεν περιορίζεται μόνο στο (γρήγορο) παίξιμο της κιθάρας του, αλλά βοηθάει και στα φωνητικά με την ερμηνεία του.
   Ο ήχος είναι ιδιαίτερα δυναμικός και το μοντέρνο μελωδικό metal που παίζουνε ενσωματώνει εύστοχα τα συμφωνικά στοιχεία των συνθέσεων, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα folk περάσματα. ToLimitless” περιέχει πολύ καλά τραγούδια, από τις οποίες ξεχώρισα ιδιαίτερα τα “Oblivion”, “Here & Now”, “Me Myself And I”, “Burning” και το ομώνυμο κομμάτι, με το οποίο και κλείνουνε το δίσκο. Κλείνοντας θα συμπλήρωνα ότι πρόκειται για ένα ευχάριστο άλμπουμ, το οποίο χωρίς να ανανεώνει μουσικά το είδος προτείνεται ιδιαίτερα στους οπαδούς αυτού του συγκεκριμένου μουσικού ιδιώματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου