Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

SertiCo – Η Πόλη Του Καρχαρία (2014)Οι SertiCo είναι ένα ελληνόφωνο συγκρότημα που κινείται στα πλαίσια της έντεχνης / ροκ μουσικής, το οποίο  το Δεκέμβρη του 2014 κυκλοφόρησε το δίσκο «Η Πόλη Του Καρχαρία». Τη μουσική και τους στίχους έγραψε ο Βαγγέλης Βαζαίος, ενώ o δίσκος ηχογραφήθηκε στα Aeolia Recording Studios και Fame Studios. Το άλμπουμ κοσμούν με τη φιλική τους συμμετοχή καλλιτέχνες, οι οποίοι λαμπρύνουν την ελληνική μουσική σκηνή, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Βίκυ Καραντζόγλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
Μεγάλο πλεονέκτημα του άλμπουμ, πέρα από τη μουσική του ποιότητα, αποτελούν οι στίχοι. Όντες δυνατοί και καυστικοί, εκφράζουν την πραγματικότητα της εποχής μας, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από μία έντονη κρίση, κρίση πρωτίστως πνευματική και συνάμα κρίση αξιών, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζω και την οικονομική. Σε μια τέτοια περίοδο παρακμής καταφθάνουν, ως από μηχανής θεοί, μουσικοί άξιοι, με σκοπό να αναβαθμίσουν το πνευματικό μας υπόβαθρο και να προκαλέσουν ψυχολογική ανάταση στα μουσικά μας ακούσματα.
Τα τραγούδια του δίσκου είναι όλα ισάξια. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια, θα το έκανα με μεγάλη δυσκολία και αυτά τα τραγούδια θα ήταν το «Απαγορευτικό», «Σαΐτες», «Χαμένο Ραντεβού», “Sertika Filia”, «Τατουάζ» και «Πυγολαμπίδες». Συμπερασματικά, ο δίσκος κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και για το λόγο αυτό συστήνεται ανεπιφύλακτα. Απολαύστε τον υπεύθυνα. 
 

Tracklist  
 1. Απαγορευτικό
 2. Σαΐτες
 3. Τόσο εύκολα δύσκολη
 4. Χαμένο ραντεβού
 5. Ανακωχή
 6. Sertika Filia
 7. Τατουάζ
 8. Η πόλη του καρχαρία
 9. Πυγολαμπίδες
 10. Σπασμένη συμφωνία
 11. Σκάσε και προχώρα
 12. Ιεροφάντης

Link Facebook

YouTube

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο rocktime.gr στις 23/01/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου