Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Blues Wire - Dr. Albert Flipout's One Can Band feat. Mickey Pantelous @STAGE Mar 28, 2015


SPECIAL BLUES DOUBLE BILL SHOW
BLUES WIRE Dr. Albert Flipout’s One Can Band
featuring Mickey Pantelous
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 Stage Club, Λάρισα
‘Blues you won’t get easy and is hard to lose!!!

Το Σάββατο 28 Μαρτίου το κοινό της Λάρισας θα απολαύσει μια διπλή συναυλία έκπληξη στη σκηνή του Stage Club. Καλεσμένοι της ξεχωριστής βραδιάς είναι οι θρυλικοί Blues Wire και ο εκπληκτικός Dr. Albert Flipout παρέα με τον μοναδικό Mickey Pantelous!!! Ο κάθε καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του και η βραδιά θα κλείσει με μια μεγάλη έκπληξη!!! Κρατήστε δυνάμεις για ένα μεγάλο σόου ηλεκτρικού μπλουζ δυναμίτη από τους καλύτερους εγχώριους αντιπροσώπους του είδους….

Blues Wire

Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Eχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 Eνα σχήμα που παραμένει ενεργό πάνω από 25 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποια παράλληλη ενασχόληση.
Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής τα οποία δείχνουν το σεβασμό αλλά και την εκτίμηση και ευρύτερη αποδοχή των συναδέλφων τους.
Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Zάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν με το όνομα ΒLUESGANG. Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Ελληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE. Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.
Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφθούν πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία κ.α.).
Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Ελληνική μουσική σκηνή. Ο εξωφρενικά εκπληκτικός Ηλίας Ζάικος παραμένει στην κιθάρα και τα φωνητικά με περίσσιο πάθος, ο Σωτήρης Ζήσης παίζει μπάσο με την ίδια εφηβική λαχτάρα και δίψα που είχε πριν από 25 χρόνια και η Νίκη Γουρζουλίδου κάθεται σε ένα τρομερό θρόνο πίσω από τα τύμπανα με μεγάλη άνεση, πράγμα που λίγοι θα τολμούσαν να κάνουν!!!

Η λίστα με τις συνεργασίες τους ατελείωτη στην κορυφή του παγκόσμιου μπλουζ στερέωματος. Βαθιά ανάσα και πάμε: John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Αngela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Ann Rabson, Eddie Burns, Sherman Robertson, Dr Feelgood!!!
Οι κριτικές που έχουν λάβει από μέσα παγκόσμιας εμβέλειας και από συναδέλφους εδώ και 25 χρόνια, μόνο τυχαία δεν είναι. Πολλοί έχουν γράψει και έχουν δηλώσει ότι ‘’οι Blues Wire είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Τους αξίζει ν’ ακουστούν από μεγαλύτερα ακροατήρια’’. ‘’Δεν τους λείπει ούτε η αυθεντικότητα, ούτε το καλό γούστο’’

 Dr. Albert Flipout’s one CAN band*
 Featuring Mickey Pantelous

H “Dr. Albert Flipout’s one CAN band” είναι ένα one man band project (άνθρωπος ορχήστρα) δημιουργία του Έλληνα-Δανού, Blues, rock, Avant-garde μουσικού Μίκη Πανελούς. Έχει κυκλοφορήσει δύο album “Can’t find my pills” 2010 και “North of Africa” 2013 με το δεύτερο να του ανοίγει τις πόρτες για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ δίπλα σε συγκροτήματα όπως οι “Dr. Feelgood”.
 Ο Dave Harris λέει για τον Mickey Pantelous και την“Dr. Albert Flipout’s one CAN band” στο βιβλίο του για τις one man bands “Head, Hands and Feet” 2012.
Ο Θρυλικός Δόκτωρ Albert Flipοut, μαζί με τον Ελληνοδανό άνθρωπο ορχήστρα Mickey Pantelous, αντισυμβατικοί όπως πάντα ρίχνουν φώς σε σκοτεινότερες πτυχές της ζωής. Παίζουν τραγούδια από το νέου τους album “North of Africa” πραγματευόμενοι την κοινωνική πλευρά της πολιτικοοικονομικής κρίσης που μαστίζει τον κόσμο σήμερα χωρίς να ξεχνάνε να κάνουν αναφορά σε μουσικές και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει όπως οι Tom Waits, Kurt Weill, Captain Beefheart, White Stripes… αλλά και τα παραδοσιακά Blues του Mississippi, βάζουν τα πράγματα κάτω και ροκάρουν. Ένας άνθρωπος, μια κονσέρβα, μια ορχήστρα!

*Λογοπαίγνιο στα Αγγλικά με τη φράση ONE MAN BAND (Άνθρωπος ορχήστρα), και τη λέξη CAN (…Τενεκές, κουτί κονσέρβας…-…δύναμαι, μπορώ…)
ONE CAN BAND (Τενεκές Ορχήστρα) ή (ένας μπορεί να είναι ορχήστρα)
Είσοδος κοινού: 21:15
 Ώρα Έναρξης: 21:45
Τιμή Εισιτηρίου : Προπώληση – Ταμείο : 10 €

Προπώληση εισιτηρίων:
•Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326
•Bono Coffe Bar, Μαρίνου Αντύπα 1, 2413 014231
Διοργάνωση : ALIVE Art Performances

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου