Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Fates Warning, Headless – Live In Larissa, Stage Nov 14, 2014


   Στο φιλόξενο χώρο του Stage, στη Λάρισα βρεθήκαμε το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου για να απολαύσουμε για μία ακόμη φορά τους Fates Warning. Support στη συναυλία ήτανε οι Headless, μία μπάντα για την οποία γνωρίζαμε ελάχιστα και μάλιστα οι πληροφορίες που ακούγαμε ήταν ότι στα τύμπανα βρίσκεται ο Scott Rockenfield (Queensrÿche). Τελικά πίσω από τα τύμπανα δεν βρισκόταν ο Scott Rockenfield, αλλά ούτε και στα φωνητικά βρισκότανε ο Göran Edman (ex Yngwie Malmsteen & John Norum), ο οποίος λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων αντικαταστάθηκε από τον Ian Parry (Elegy) για τις τελευταίες πέντε συναυλίες της περιοδείας με τους  Fates Warning. Οι Headless παίζουν hard rock με alternative από τη μια πλευρά στοιχεία, ενώ είναι σαφείς και οι blues επιρροές τους κλείνοντας πάντα το μάτι στο παραδοσιακό heavy rock. Παίξανε οκτώ τραγούδια από το δίσκο τους “Growing Apart” και κλείσανε με μια διασκευή στο “Breaking The Law” των  Judas Priest δείχνοντας όμως σαφώς επηρεασμένοι από τις αλλαγές του line up, παρά την αδιαμφισβήτητη τεχνική τους αρτιότητα.
                                                                   Headless
  Η συνέχεια ανήκε στους Fates Warning, οι οποίοι για μία ακόμη φορά μας εντυπωσίασαν τόσο με τη μουσική τους δεξιοτεχνία, όσο και με το πάθος με το οποίο στέκονται στο σανίδι. Κυριολεκτικά μαγευτικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα γνώριμο κοινό που δεν σταμάτησε να τραγουδάει και να χορεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους. Παίξανε τραγούδια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας που έχουνε κυκλοφορήσει με τον Ray Alder και συγκεκριμένα τα One Thousand Fires,  I Am και  Firefly από το πρόσφατο  DARKNESS IN A DIFFERENT LIFE, τα Pale Fire και Monument από το INSIDE OUT, τα Part of the Machine και Through Different Eyes από το PERFECT SYMMETRY, τα  Part III και Part XI από το A PLEASANT SHADE of GRAY, το One από το  DISCONNECTED, τα Simple Human και  Wish από το FWX, το The Ivory Gate of Dreams: IV. Quietus από το NO EXIT, ενώ την ιδιαίτερη τιμητική του την είχε το άλμπουμ PARALLELS με τέσσερα τραγούδια, τα Life in Still Water, We Only Say Goodbye και τα The Eleventh Hour και Point of View με τα οποία κλείσανε και τη συναυλία. 
                                                                 Fates Warning
   Οι Fates Warning άξια ανταποκρίθηκαν στην προσδοκία του ακροατηρίου, κάτι αναμενόμενο, και τολμώ να πω ότι μετά το πέρας της συναυλίας, με κάθε σεμνότητα και αγάπη, υπογράψανε αυτόγραφα, βγάλανε φωτογραφίες και συνομιλήσανε με τους φίλους της μπάντας, που κάποιοι εξ αυτών μάλιστα παρακολουθούν φανατικά το γκρουπ!!!
                                                Με τον Ray Alder των Fates Warning
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου