Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη Enemy Of Reality


Με την επιστροφή των Enemy Of Reality από την εμφάνισή τους στο Metal Female Voices Fest,  επικοινωνήσαμε με την τραγουδίστρια του σχήματος Ηλιάνα Τσακιράκη, η οποία με προθυμία δέχτηκε να μας μιλήσει για το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, το “Rejected Gods” αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.
Ηλιάνα αφού σε καλωσορίσουμε θα θέλαμε να μας πεις μερικά λόγια για την μπάντα εισάγοντας μας στον κόσμο των Enemy Of Reality.
Καλησπέρα σας! Οι Enemy of Reality είναι μια ελληνική symphonic metal μπάντα που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο το debut album της με τίτλο ‘Rejected Gods’.

Τι σημαίνει η ονομασία Enemy Of Reality; Από πού εμπνευστήκατε τον τίτλο αυτόν για την μπάντα;
Εμπνευστήκαμε αυτό τον τίτλο απο την καθημερινότητα και τους ίδιους εαυτούς μας. Στην ουσία Enemy of Reality είμαστε εμείς. Εμείς οι ίδιοι. Οι εαυτοί μας. Ο εαυτός μας είναι αυτός ο οποίος θα μας κρατήσει στάσιμους ή θα μας ωθήσει στην  εξέλιξη.

Το  “Rejected Gods” είναι ο πρώτος σας δίσκος. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για αυτό το άλμπουμ;
Να τον ακούσουν όσα περισσότερα αφτιά γίνεται.

Ποια είναι η θεματολογία του άλμπουμ; Πρόκειται για ένα concept δίσκο;
Δέν πρόκειται για έναν concept δίσκο. Υπάρχει όμως μία τετραλογία η οποία εξιστορεί τον κλασσικό αρχαίο Ελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευριδίκης.


Πόσο βοήθησε η εταιρεία στην κυκλοφορία του δίσκου και στο promotion;
Η εταιρία βοηθάει στην προώθηση και την διανομή του ‘Rejected Gods’ στο εξωτερικό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και με την F.Y.B. Records όπως επίσης και απο την Trailblazer Records που έχει αναλάβει τη διανομή του δίσκου στην Ελλάδα.

Πώς προέκυψαν οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα όπως πχ με την Ailyn Gimenez των Sirenia;
Την Ailyn την γνώρισα πριν δύο χρόνια στο Μetal Female Voices Fest. Συνεργαστήκαμε μαζί  στα πλαίσια του ‘Eves Apple live’ και έτσι μπόρεσα να έρθω σε επαφή μαζί της. Βέβαια αν ο άλλος δεν μείνει ικανοποιημένος με το υλικό σου, δε θα δεχτεί προφανώς να συνεργαστεί μαζί σου.

Θα θέλαμε να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις, την παραγωγή του δίσκου, καθώς και για το εξώφυλλο.
Το εξώφυλλο το σχεδίασε ο Pierre Alain D. (3mmi Design) ένας εξαιρετικός Γάλλος καλλιτέχνης.  Τα recording, mix & mastering έγιναν στα Artemis Studios απο τον Mark Adrian ( Bob Katsionis,Elysion e.t.c.)

 Πρώτες συναυλίες στην Ελλάδα και μετά εφορμήσατε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο για το Metal Female Voices Fest. Τι θετικό και τι εμπειρίες αποκομίσατε από τις συναυλίες αυτές;
Όλες οι συναυλίες μέχρι στιγμής ήταν πολύ σημαντικές για εμάς και μας άφησαν ικανοποιημένους. Για εμάς τους ίδιους αφ’ ενός ήταν όμορφη εμπειρία να παίζουμε επιτέλους όλοι μαζί στην ίδια σκηνή, μιας και ζούμε γι’ αυτό και το περιμέναμε πώς και πώς. Αφ’ ετέρου ξαναβρεθήκαμε με πολλούς παλιούς φίλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Βέλγιο, ενώ γνωρίσαμε και αρκετούς νέους, που μας πρωτάκουσαν εκεί!

Τι να αναμένουμε από τους Enemy Of Reality στο άμεσο μέλλον;
Live ,πολλά live.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο; Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο βοηθάει στο χτίσιμο της καριέρας ενός καλλιτέχνη;
O δίσκος θέλουμε πολύ να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο πάνω απ’όλα γιατί εμείς οι ίδιοι θέλουμε να τον έχουμε στην κατοχή μας. Λίγος κόσμος μας έχει κάνει αυτή την ερώτηση και ακόμα λιγότερος μας έχει ζητήσει τον δίσκο μας σε μορφή βινυλίου. Δεν ξέρω αν και πόσο βοηθάει στο χτίσιμο της ‘καριέρας’. Σίγουρα αν κάνεις καλή μουσική, είσαι άρτιος στο live και προωθείς σωστά τη δουλειά σου έχεις κάποιες σωστές βάσεις για το χτίσιμο της ΄καριέρας’.

Τι είναι αυτό που σε ελκύει στη metal σκηνή περισσότερο και τι είναι αυτό που σε απωθεί;
Με ελκύει το δυναμικό συναίσθημα πάνω απ’όλα σίγουρα αλλα με απωθεί το στερεότυπο του μεταλλά που φοράει παρωπίδες πιστεύοντας πως καλύτερο είδος metal μουσικής απο αυτό που ακούει δεν υπάρχει.

Ποια είναι η κατάσταση της ελληνικής ροκ σκηνής σήμερα; Θεωρείτε ότι υπάρχουν ούριοι άνεμοι για να κάνει ένα ελληνικό γκρουπ καριέρα στο εξωτερικό; 
Μα...η χώρα μας απο την γεωγραφική θέση της και μόνο δεν ευνοεί τους μουσικούς. Για να ταξιδέψεις στην υπόλοιπη Ευρώπη θές αεροπλανο και σίγουρα οι promoters δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη αν δεν είναι σίγουροι πως θα τους φέρεις πολλά εισιτήρια. Οπότε πάντα θα είναι πολύ δύσκολο για ένα ελληνικό group να κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

Αφού σε ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Rocktime.gr και σου ευχηθούμε σύντομα πάλι κοντά μας για συναυλίες στη Λάρισα και με ένα ακόμη καλύτερο δεύτερο δίσκο, θα θέλαμε ο επίλογος να ανήκει σε σένα.
Σε ευχαριστώ πολύ για όλα και για την πολύτιμη  βοήθειά σου στο live μας στην Λάρισα όπως και για τη φιλοξενία σου εδώ!


Πρωτοδημοσιεύθηκε στο rocktime.gr
http://rocktime.gr/index.php?view=view_articles&option=sinenteuxeis&item=1415913162&lang=el 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου