Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Σταύρος Ξαρχάκος - Μοντέρνα Σταχτοπούτα [10"] (2005)

 

Η "Μοντέρνα Σταχτοπούτα" είναι μία ταινία του 1965 με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, σε σκηνοθεσία του Ερρίκου Ανδρέου αρχικά και του Αλέκου Σακελλάριου, αργότερα. Η Κατερίνα Πιερή (Αλίκη Βουγιουκλάκη), καταφέρνει και βρίσκει δουλειά ως γραμματέας στην εταιρεία του επιχειρηματία Αλέξη Βαρνέζη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, ο επιχειρηματίας ερωτεύεται τη γραμματέα του και, όπως είναι αναμενόμενο τελικά, τη νυμφεύεται. Στην ταινία συμμετέχει και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ως γείτονας της Κατερίνας, τραγουδώντας το εξαιρετικό τραγούδι "Υπομονή", ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έγραψε ποτέ ο Σταύρος Ξαρχάκος. Να σημειώσω εδώ, πως η σκηνή με το τηλεφώνημα στον μπακάλη της γειτονιάς, τον Κυρ-Στέφανο είναι όλα τα λεφτά. Η ταινία παίχτηκε στους κινηματογράφους το 1965 και έκοψε 446691 εισιτήρια.

 Η έκδοση που παρουσιάζουμε εδώ είναι του 2005, σε 10" (δεκάιντσο) βινύλιο και την έχει επιμεληθεί ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την αγάπη του για τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο και για την ελληνική μουσική σκηνή γενικότερα. Ο γράφων την αγόρασε, πριν μερικά χρόνια, από γνωστό ελληνικό πολυκατάστημα στην τιμή των 14,99€ και φέρει τον αριθμό 095 σε σύνολο 1000 τεμαχίων. Για να την αποκτήσετε σήμερα, σε Μ κατάσταση (sealed), να υπολογίζετε γύρω στα 25€ (μαζί με τα μεταφορικά από Ελλάδα).

Το τραγούδι, που θα παρουσιάσουμε, είναι από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια και, επιτρέψτε μου να το αφιερώσω στην εκλεκτή φίλη και συνάδελφο Μαρία, που μεράκι έχει να δει στο vinylio.blogspot.com ένα δίσκο που να τον ξέρει. Tony Pinelli και "Quando Arivera" σε μία από τις ομορφότερες στιγμές της ταινίας. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου