Σάββατο 25 Απριλίου 2020

O.Y.D. – Indigo (2019)


Η μπάντα ακολουθεί το σύγχρονο metal δρόμο. Δηλαδή φανταστείτε παρόντα όλα τα δυναμικά downbeats και το nu metal ήχο που χάραξαν ουσιαστικά πρώτοι οι System Οf A Down στις απαρχές της νέας χιλιετίας.  Η παραγωγή του σπουδαίου Fredrik Nordstrom στο καλύτερο στούντιο που θα μπορούσε να ηχογραφήσει μια metal μπάντα, δηλαδή στα Fredman της Σουηδίας, μπουστάρει ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που παράγεται από τα μουσικά όργανα των OYD!
Για να μην αδικήσουμε τη μπάντα, δεν είναι αντίγραφο κανενός! Δηλαδή, ναι μεν ακολουθούν τον σύγχρονο nu metal δρόμο αλλά στα τραγούδια τους διανθίζουν τις συνθέσεις με διάφορα περάσματα και φιλτράρουν ωραία τις επιρροές τους μέσα σε ένα προσωπικό τους στυλ. Άλλωστε στο δεύτερο πια άλμπουμ τους έχουν βρει τα προσωπικά τους πατήματα.
Πολύ ωραία φωνητικά που εναλλάσσονται από μελωδικά σε πιο κλασσικά brutal, χωρίς να γίνονται όμως ακραία ή επιτηδευμένα, ενώ και μουσικά η μπάντα δίνει τις κατάλληλες ανάσες στα σφυροκοπήματα των οργάνων, είτε με μελωδικές  κιθάρες ή με ηλεκτρονικά σημεία, με πολύ ευφυή τρόπο. Δείχνει ότι έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στο πέρασμα των χρόνων.
Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιο κομμάτι, αλλά σίγουρα αξίζει να τσεκάρετε αρχικά το πρώτο single του άλμπουμ "Nanophones" και το "Indigo Flow" που γυρίστηκε σε ένα υπέροχο βίντεο κλιπ που μπορείτε να απολαύσετε στο YouTube.
Όπως είπαμε και πριν, οι OYD δείχνουν να έχουν βρει τα πατήματά τους και συνθέτουν αβίαστα και με αξιοθαύμαστη ευκολία, οπότε μας έχουν εξάψει την περιέργεια  για το τρίτο τους άλμπουμ, από τώρα. Τσεκάρετέ τους άμεσα!
Official Links

https://oydband.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου