Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Universe217, Dreamrites, Daffodil @Stage, Larissa May 29th, 2016


Στις 29 Μαΐου 2016 είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε στο φιλόξρνο χώρο του Stage στη Λάρισα τους Universe217 σε μία συναυλία που διοργάνωσε ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης και ο Σύλλογος Φίλων Ροκ-Μέταλ Μουσικής Mεταλλουργείο”.  Τη συναυλία ανοίξανε λίγο μετά τις 9:30μμ οι Daffodil, μια μπάντα από τα Τρίκαλα, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα το πρώτο τους ΕΡ με τίτλο “A Hope For Things That Never Come”, το οποίο και θα παρουσιάσουμε λίαν συντόμως. Κινούμενοι στα μονοπάτια του goth rock και με σαφείς επιρροές από ΗΙΜ παίξανε τραγούδια από το ΕΡ συν τρεις διασκευές (από Paradise Lost, Poisonblack και φυσικά HIM). Κλείσανε με το (δικό τους) Down The Corridor αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και συνάμα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Δεύτερη support μπάντα οι Λαρισαίοι Dreamrites, ένα heavy-power metal συγκρότημα, οι οποίοι παίζανε φυσικά μπροστά σε γνώριμο και οικείο κοινό. Παίξανε δικά τους τραγούδια κινούμενοι στο γνωστό heavy power ήχο επηρεασμένο από NWOBHM με κύριες αναφορές στους Maiden, Crimson Glory κλπ. Οι συνθέσεις που μας παρουσιάσανε είναι μεγάλες σε διάρκεια, πολύπλοκες και με συνεχείς εναλλαγές ρυθμού κάνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται πιο μεστό και φυσικά καθόλου βαρετό. Παίξανε μεταξύ άλλων τα The Redeemer, Dreamrites, Across The River Styx και αφήσανε για κλείσιμο το Snow Queen. 
Οι Universe217 εμφανίστηκαν για 5η (!!!!!!) φορά στη Λάρισα έχοντας δημιουργήσει ένα πυρήνα οπαδών που γοητεύονται από τη μουσική τους. Ανέβηκαν στη σκηνή στις 11:45 ακριβώς και από τις πρώτες νότες του Intro μας παρασύρανε σε ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο μουσικές εικόνες που εναλλάσσανε ονειρικά τη φαντασία με την πραγματικότητα. Οι Universe217 είναι ένα συγκρότημα που κατόρθωσε να αφομοιώσει τόσο τις ψυχεδελικές, όσο και τις doom επιρροές τους σε τέτοιο βαθμό, καθώς το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκούντως πρωτότυπο και φυσικά εντυπωσιακό. Το setlist ήλθε κυρίως από το τελευταίο του άλμπουμ “Change” (το οποίο προμηθευτήκαμε φυσικά σε βινύλιο) και από το “Never” συν το “Ease” από το ομώνυμο ΕΡ.  Τελειώσανε φυσικά με το Never αφήνοντας το κοινό όχι μονάχα επαρκώς ικανοποιημένο, αλλά και αρκούντως χορτασμένο από την ποσότητα και την ποιότητα της μουσικής.  Η όλη εκδήλωση τελείωσε με το after party να δίνεται, παρουσία των συγκροτημάτων, φυσικά στο Μεταλλουργείο, όπου το κέφι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου