Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Flotsam And Jetsam, Murder Angels, Riffobia Live at Stage, May 13, 2015



Την Πέμπτη 13 Μαΐου είχαμε την τιμή να απολαύσουμε στο ζεστό χώρο του Stage, στη Λάρισα τούς Flotsam And Jetsam, οι οποίοι μάλιστα ξεκίνησαν και την ευρωπαϊκή τους περιοδεία στην πόλη μας. Αρχικά εμφανίστηκαν οι Riffobia, ένα thrash metal σχήμα από τα Τρίκαλα, οι οποίοι, αν και τους πρόδωσε ο ήχος, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας ζέσταναν στην κυριολεξία για τις επόμενες μπάντες.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρανε οι Λαρισαίοι Murder Angels, τους οποίου είχα ξαναδεί τον Οκτώβρη του 2014 σε ένα event που είχε διοργανώσει ο Μιχάλης Ζουναράκης. Και ενώ περίμενα να ακούσω ένα thrash metal συγκρότημα, οι ελπίδες μου ευτυχώς διαψεύσθηκαν, καθώς οι  Murder Angels έχουν εξελιχθεί σε μία καθαρόαιμη  metal μπάντα, η οποία, χωρίς να αρνείται τις speed καταβολές της, προσθέτει επικά στοιχεία στη μουσική της και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι μπάντες που δουλεύουν στις πρόβες και που έχουνε μεράκι και όρεξη μπορούνε και πρέπει να πάνε μπροστά. Θετικό στοιχείο ακόμη η απελευθέρωση του Τόλη από το μπάσο και η πλήρης αφοσίωσή του στα φωνητικά. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στο τραγούδι “Wolfheart”, το οποίο πραγματικά με εντυπωσίασε τόσο σαν σύνθεση, όσο και σαν σκηνική ερμηνεία.


Οι Flotsam And Jetsam νιώσανε εξαρχής την αγάπη του κόσμου για την μπάντα και αυτό αποτέλεσε το καλύτερο ζέσταμα για την απαρχή της “No Place On Tour 2015” ευρωπαϊκής περιοδείας, η οποία λήγει σε μερικές μέρες στην Ολλανδία. Στηρίχθηκαν κυρίως στους πρώτους τους δίσκους και οδήγησαν τους οπαδούς σε ατελείωτο headbanging, ενώ δεν έλειψε και το απαραίτητο για την περίσταση stage diving. Ενδεικτικά αναφέρω τα τραγούδια “No Place For Disgrace”, “She Took An Axe”, “Hammerhead”, “Metal Shock” και “Doomsday For The Deceiver”.
 

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι η συναυλία μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αν και είμαι λιγάκι χολωμένος με την προσέλευση του κοινού την οποία θα την ήθελα πιο μαζική, καθώς, εάν και εφόσον θέλουμε να παρακολουθούμε στην πόλη μας μεγάλες μπάντες τόσο του παρελθόντος, όσο και του παρόντος, θα πρέπει να ενισχύουμε με την παρουσία μας τέτοιου είδους προσπάθειες.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου