Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Fat Matress (1969)

Οι Fat Matress είναι μια folk psych rock μπάντα της οποίας ιδρυτικό μέλος ήτανε ο Noel Redding των The Jimi Hendrix Experience. Μαζί με το Neil Landon και συνεπικουρούμενοι από τους Jim Leverton και Eric Dillon ίδρυσαν τους Fat Matress το 1968. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Noel Redding εδώ παίζει κιθάρα, ενώ στους The Jimi Hendrix Experience είχε αναλάβει, ως γνωστόν το μπάσο. Από τους Fat Matress πέρασε για ένα φεγγάρι και ο Martin Barre, πριν αντικαταστήσει αυτός τον Mick Abrahams στους Jethro Tull.

Το 1969 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους, ομώνυμο άλμπουμ το οποίο δεν έτυχε και μεγαλειώδους υποδοχής. Έφτασε πάντως μέχρι το #134 στις ΗΠΑ, ενώ το Magic Forest έγινε επιτυχία στην Ολλανδία. Λόγω της έλλειψης ιδιαίτερης επιτυχίας το συγκρότημα διέλυσε μετά την κυκλοφορία του δεύτερου τους άλμπουμ, το ΙΙ το 1970, το οποίο κινείται σε πιο prog βηματισμούς.
Μουσικά το άλμπουμ κινείται στα folk psych μονοπάτια της εποχής και χωρίς να έχει ιδιαίτερα ξεσπάσματα, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ενδιαφέρον άλμπουμ. Αξίζει να το τοποθετήσετε ευλαβικά στο πικ-απ και να το αφήσετε αργά, αλλά σταθερά να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Κλείνοντας να σημειώσω ότι δεν είναι και ιδιαίτερα σπάνιο άλμπουμ καθώς η τομή του στο διαδίκτυο κυμαίνεται μεταξύ 10€ - 15€ για VG+ κόπια.   
  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου