Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Συνέντευξη με τους Acid Death



Οι Acid Death είναι ένα Technical & Progressive Death Metal συγκρότημα με μεγάλη ιστορία. Με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ “Hall Of Mirrors”, τους ζητήσανε να μας καταθέσουνε τις απόψεις τους και η μπάντα με τη σειρά της ανταποκρίθηκε με προθυμία στο κάλεσμά μας.
Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη γέννηση του συγκροτήματος Acid Death;
Η ιστορία μας ξεκινάει πίσω στα 1989. Με μέσο όρο τα 17 χρόνια τότε και με πείρα που άγγιζε το μηδέν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ότι μπορούσαμε ακολουθώντας τα ακούσματά μας, που κατευθύνονταν στο Γερμανικό Thrash/Death και στο Αμερικάνικο Death Metal που μόλις άρχιζε να γίνεται δημοφιλές. Μετά από πάρα πολλές αλλαγές στο line up, ένα και μοναδικό demo και live εμφανίσεις αυστηρά εντός των τειχών φτάσαμε στα 1993 όπου είδαμε την πρώτη επίσημη δουλειά μας να κυκλοφορεί σε βινύλιο. Ήρθε ο στρατός που τότε τουλάχιστον, αποτελούσε τροχοπέδη για ότι καλλιτεχνικό, επιστρέψαμε, εμπλουτίσαμε το ύφος μας με πρωτόγνωρα στοιχεία για τα δεδομένα της εποχής, προσαρτώντας αρκετά Jazz/Fusion στοιχεία στον ήδη υπάρχοντα Death/Thrash πυρήνα και φτάσαμε στο 2001 με ένα EP, ένα split album και δύο full length albums στο ενεργητικό μας. Κάπου παρακάτω η διάλυση για χίλιους-δύο λόγους και 10 χρόνια μετά η επάνοδος, το 2011 και η συνέχεια με 2 ακόμα albums...Και συνεχίζουμε!
Νέο άλμπουμ λοιπόν, το “Hall Of Mirrors”. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;
Οι προσδοκίες μας για αυτό το album ήταν να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να βρει πράγματα που θα τον παρακινούσαν να ασχοληθεί με τη μπάντα. Ήταν εκπληκτικό για εμάς το ότι το Hall Of Mirrors πήρε και ακόμα παίρνει πολύ καλές κριτικές από παντού. Σε μια εποχή που η δισκογραφία αιμορραγεί και ο μέσος όρος χρόνου που κάποιος δίνει στην ακρόαση ενός νέου δίσκου είναι αστεία μικρός, το να λαμβάνει μια μπάντα/καλλιτέχνης καλές κριτικές και από περιοδικά αλλά και από ανθρώπους που άκουσαν τη νέα της δουλειά είναι μεγάλη τιμή.
Ποιες νέες επιρροές εντάχθηκαν στο album;
Ουσιαστικά κρατήσαμε ότι έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα και το παρουσιάσαμε με ένα σύγχρονο τρόπο αλλά και ήχο. Οι επιρροές της μπάντας παραμένουν εκεί που ήταν, από τη μία το Ευρωπαϊκό/Αμερικάνικο Death Metal και από την άλλη πολλά άλλα στοιχεία ξένα προς το ιδίωμα, τοποθετημένα όμως με τρόπο που δένουν αρμονικά στο τελικό αποτέλεσμα. Ήταν ευχής έργο το γεγονός του ότι για πρώτη φορά δουλέψαμε και με παραγωγό το Foti Benardo (ex Septic Flesh, SiXForNine) ο οποίος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο τελικό αποτέλεσμα.
Ποιες εικόνες θα δίνατε;
Εικόνες καθημερινής τρέλας που λίγο-πολύ όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Ιστορίες πραγματικές αλλά και φανταστικές, βγαλμένες κυρίως από την ακραία/τραγική πλευρά της ζωής, δίνοντας όμως και κάποια διακριτικά μηνύματα στάσης ζωής για το σήμερα.
Μιλώντας για την Ελλάδα του ’16… Πώς είναι να δημιουργείς εν μέσω αυτής της κρίσης;
Είναι σίγουρα δύσκολο. Σε καμιά περίπτωση δε θα έλεγε κάποιος ότι ζούμε σε έναν παράδεισο. Δια μέσω όμως αυτής της κρίσης καμιά φορά οδηγείσαι και στη δημιουργία. Δεν είναι παράλογο το γεγονός ότι εν μέσω όλης αυτής της οικονομικής αλλά κυρίως ιδεολογικής κατάρρευσης βλέπεις τη δημιουργία να ανθίζει και ο λόγος είναι απλός. Όλοι προσπαθούν να εξωτερικεύσουν συναισθήματα και εικόνες, όλοι προσπαθούν να ξεφύγουν από μια καθημερινότητα που τους καθηλώνει.
Πώς βλέπετε την κατάσταση στην ελληνική πραγματικότητα; Υπάρχει κοινό εκεί έξω που να αγαπάει τη μουσική;
Κοινό υπάρχει αλλά δυστυχώς δεν κάνει focus στη μουσική. Τόσο η υπερπληροφόρηση όσο και η καθημερινή ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν ανασταλτικά στην κατανόηση της μουσικής. Άλλοτε ένα καινούριο album αποτελούσε ένα γεγονός, ήταν το μέσο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που αγαπούσαν τον ίδιο καλλιτέχνη, ο ακροατής έμπαινε στη διαδικασία ακρόασης και μελέτης της δουλειάς, υπήρχαν άνθρωποι που μάθαιναν απέξω όχι μόνο στίχους αλλά ακόμα και special thanks που υπήρχαν σε κάποια νέα δουλειά... Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς επιφανειακά. Ο κύριος σύμβουλος είναι το Youtube, ακόμα και για το επίπεδο παραγωγής ενός album, και τα λίγα λεπτά που θα αφιερώσει κάποιος στο να νομίσει ότι έχει βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Κανείς δεν ξέρει όσο θα κρατήσει αυτό, το σίγουρο είναι πως απαξιώνοντας κάτι, κάποια στιγμή σταματάς να το έχεις...
Αν ένας πιτσιρικάς ρωτούσε τι γνώμη σας για το ποιους δίσκους να ψάξει από  το παρελθόν, τι θα του προτείνατε και γιατί; 
Εν αρχή θα τον ρωτούσαμε ή τουλάχιστον θα τον ενθαρρύναμε να μας καθοδηγήσει εκείνος στο τι θα ήθελε να ακούσει, ή ακόμα καλύτερα με τι θα ήθελε να ασχοληθεί. Ασχέτως με αυτό θα του δίναμε κάποιες κατευθύνσεις και για συγγενικά μουσικά είδη που τυχόν να τον ενδιέφεραν. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο η μουσική, είναι όλα τόσο εύπλαστα, εκεί που νομίζεις ότι έχεις κατασταλάξει είσαι έτοιμος να αναθεωρήσεις. Αν έχεις τη δυνατότητα να μελετήσεις περισσότερες από αυτή που εσύ γνωρίζεις κατευθύνσεις, έχοντας κάποιον που να σου δείξει κάποιο δρόμο, μόνο καλό θα κάνεις στον εαυτό σου. 
Σας απολαύσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λάρισα σε μια συναυλία που διοργάνωσε ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης. Πότε και πού θα μπορέσουμε να σας δούμε ζωντανά αυτό τον καιρό;
Τώρα ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο. Ζωντανές εμφανίσεις εντός των τυχόν δεν έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, με δεδομένο το  ότι όλο το χειμώνα του 2016 τον αφιερώσαμε σε αυτό, δρομολογούνται όμως κάποιες καλές εξελίξεις και ένα Ευρωπαϊκό tour που θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Τελειώνοντας θα ήθελα να μας πείτε  που μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες σας;
Σίγουρα από το official site μας στο www.aciddeath.net  καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου