Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

The Storyteller - Sacred Fire (2015)

  Οι The Storyteller είναι μία power metal μπάντα από τη Σουηδία, η οποία ιδρύθηκε το 1995. Το “Sacred Fire” το οποίο κυκλοφόρησε στις 27 Φεβρουαρίου είναι το έκτο τους full length άλμπουμ ύστερα από τα “The Storyteller” του 2000, το “Crossroad” του 2002, το “Tales Of A Holy Quest” του 2003, το “Underworld” του 2005 και το “Dark Legacy” που κυκλοφόρησε το 2013 όταν και επανακάμψανε στη heavy metal κοινότητα. Έχουνε ανοίξει συναυλίες για συγκροτήματα όπως οι Helloween, οι Gamma Ray, οι Statovarius και οι Hammerfall.
Το “Sacred Fire” είναι ένα άλμπουμ που κινείται στα παραδοσιακά πλαίσια του power metal με αρκετές επικές στιγμές χωρίς να του λείπουνε τα μελωδικά περάσματα με κάποιες ανεπαίσθητες folk πινελιές. Επιρροές διακρίναμε από Blind Guardian και Manowar με μερικά ψήγματα από Warlord.
  Η στιχουργική θεματολογία τους αντλείται από τα αρχαία χρόνια και μας διηγούνται ιστορίες για βασιλιάδες και θρυλικές περιπέτειες ενώ και η  Ελληνική μυθολογία έχει την τιμητική της καθώς το “The Ferryman” αναφέρεται στο μύθο του Χάροντα και το πορθμείο του, το “Serpent Eyes” το οποίο αναφέρεται στη Γοργώ (όνομα ταυτισμένο με τη Μέδουσα, η οποία είχε για μαλλιά φίδια) και το “God Of War” το οποίο είναι επηρεασμένο από τον Τρωικό Πόλεμο.
  Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο power metal δίσκο που, χωρίς να προσφέρει ανανέωση στο είδος, στέκεται αξιοπρεπέστατα και συστήνεται ανεπιφύλακτα στους θιασώτες του συγκεκριμένου ιδιώματος.
Πρωτοδημοσιεύθηκε στο rocktime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου