Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

"1000 MODS, PURPLE DINO, THE BARBER SHOP LIVE @ STAGE CLUB December 12, 2014



  Βραδάκι Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου 2014, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα και στο φιλόξενο χώρο του Stage στη Λάρισα από νωρίς οι οιωνοί προμήνυαν για τον πανικό που έμελε να ακολουθήσει. Στις 21:30 ακριβώς ανέβηκαν στο πάλκο οι Λαρισαίοι “The Barber Shop”. Παίζοντας εντός έδρας και σε πολύ μεγάλη φόρμα καταγοήτευσαν το κοινό με to stoner-jam υλικό που μας παρουσίασαν. Κορυφαία, κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντα, η instrumental διασκευή στο “War Pigs” (όλοι ξέρετε ποιων). Περιττό να υπογραμμίσουμε πως κέρδισαν τα θετικά σχόλια του κοινού και όλοι μας αναμένουμε με ανυπομονησία τον πρώτο τους δίσκο.

The Barber Shop

   Στη συνέχεια σειρά είχαν οι “Purple Dino” από την Ξάνθη. Συνεχίζοντας στο ίδιο στυλ, του ροκ της ερήμου με έντονες surf-rock πινελιές και με πολύ μεγάλο κέφι μας παρουσιάσανε τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο “Jurassic Bar”. Προσωπικά ξεχώρισα τα B.D.O. (Beer Desert Oasis) και “Shitty Blues”. Παίξανε περίπου σαράντα λεπτά και αποτέλεσαν το κατάλληλο ορεκτικό για τους headliners της βραδιάς. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι μέχρι να πάρουνε θέση στο πάλκο οι 1000MODS ακούσαμε από τα ηχεία του Stage και το “Workshop” των Hunger από το μακρινό 1969!!!

Purple Dino
Οι 1000MODS είναι ένα συγκρότημα από το Χιλιομόδι Κορινθίας, εξ’ ου και το όνομά τους. Έχουνε ήδη αρκετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους και αποτελούν ένα ισχυρό ατού της ελληνικής stoner-rock σκηνής. Κατ’ ουσία παίζουνε καθαρόαιμο και αφιλτράριστο ΡΟΚ έχοντας μετουσιώσει όλες τις επιρροές από MC5, Blue Cheer, Kyuss, ακόμη και Bloomfield (και όχι μόνο) με ένα κατάφωρα δικό τους τρόπο έτσι ώστε όχι μόνο να μην ενοχλεί, αλλά αντίθετα να συνεπαίρνει τον ακροατή και να τον ταξιδεύει στα ατελείωτα λιβάδια του rocknroll. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγούδι τους “Claws” (1ο τραγούδι από το τελευταίο τους άλμπουμ Vultures), όπου σε κάποια φάση αναμένεις να αναστηθεί ο Jim Morrison και να τραγουδήσει μαζί με τον Dani παρέα στη σκηνή  το “Mr Mojo Risin”. Όπως έλεγε και ο φίλος ο Άρης που παρακολουθήσαμε μαζί τη συναυλία οι  1000MODS από το εσωτερικό τους μέχρι και τους πόρους του δέρματός τους έχουνε μπολιαστεί με όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των 60’ς κρατώντας πάντα την ξεχωριστή τους ικανότητα να τα αφομοιώνουν και να τα μεταδίδουν ανόθευτα. 

1000MODS
 Εννοείται ότι η συναυλία ήτανε sold out, το Stage ασφυκτικά γεμάτο και πως αρκετός κόσμος, ακόμη και από τις διπλανές πόλεις, δεν μπόρεσε να μπει μέσα. Το κοινό, για μια ακόμη φορά ήτανε ενθουσιώδες, ενώ δεν έλλειψε και το απαραίτητο για την περίσταση moshing. Το όλο event ολοκληρώθηκε με After party σε γνωστό ροκ μπαρ της Λάρισας.

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο rocktime.gr
         



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου