Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη με τους Storrmbringer



   Οι Storrmbringer είναι  μία heavy/power μπάντα που έχει σαν βάση το Βόλο. Δημιουργήθηκαν το 2006 και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ένα full length άλμπουμ, το Among The Flames Of Warκαι ένα ΕP το Further Beyond. Με την ευκαιρία της  εμφάνισής τους στις 13 Σεπτεμβρίου στο Hellenic Metal Army Festival στο Stage τους συναντήσαμε στο Lalaland Studio στη Λάρισα κατά τη διάρκεια της πρόβας τους, όπου πρόθυμα δέχθηκαν να μας μιλήσουν για τα σχέδιά τους.

Καλώς ήλθατε  Storrmbringer στο vinylio.blogspot.gr 
Καλώς σε βρήκαμε Δημήτρη!
Υπάρχετε ως μπάντα από το 2006. Μιλήστε μας για τη μέχρι τώρα πορεία σας.
Δημιουργηθήκαμε το 2006 στον Βόλο όπου αρχίσαμε να παίζουμε κάποιες διασκευές και αργότερα δουλέψαμε σιγά σιγά δικά μας κομμάτια μέχρι το 2008 όπου και ηχογραφήσαμε το πρώτο full lengthAmong the flames of war“ το οποίο κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Από το 2008 μέχρι και σήμερα έχουμε παίξει σε διάφορα live με ελληνικές μπάντες αλλά και με συγκροτήματα του εξωτερικού (Innerwish, Marauder, Sarissa, Dark Nightmare, Titan Force, Ross the Boss, Air Raid). Τελευταία μας κυκλοφορία ήταν το 2013 το EPFurther Beyond“. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε τα κομμάτια για τον επερχόμενο full length δίσκο!
Την ονομασία Storrmbringer από πού την εμπνευστήκατε; Υπάρχει κάποιο κρυμμένο νόημα πίσω από αυτό το όνομα; 
Την ονομασία του συγκροτήματος την εμπνευστήκαμε από μια σειρά βιβλίων του συγγραφέα  Michael Moorcock. Το “Stormbringer“ είναι το σπαθί του ήρωα “Elric“ που πρωταγωνιστεί στα βιβλία.
Στο “Among The Flames Of War” είναι εμφανείς οι επιρροές από Manilla Road, Cyrith Ungol, Domine αλλά και Iron Maiden. Πόσο έχετε επηρεαστεί από αυτές τις μπάντες και ποια άλλα συγκροτήματα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δουλειά σας;
Την περίοδο που ετοιμάζαμε τα κομμάτια για τον πρώτο μας δίσκο είχαμε τα ακούσματα που ανέφερες καθώς και επιρροές από μπάντες όπως Warlord , Judas Priest και Manowar.
Ο πρώτος σας δίσκος κινείται στο φάσμα του power epic metal, ενώ στο ΕΡ είστε πιο μελωδικοί.  Στο καινούριο υλικό που ετοιμάζετε σε ποιους μουσικούς ήχους κατευθύνεστε; Υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη κυκλοφορία σας;
Από την πρώτη κυκλοφορία μέχρι και το ΕΡ που κυκλοφόρησε το 2013 υπήρξαν κάποιες αλλαγές στα μουσικά μας ακούσματα αλλά και εξέλιξη στην τεχνική του καθενός. Στο καινούριο υλικό θα κατευθυνθούμε στο μουσικό ύφος του “Further Beyond“ δηλαδή σε ύφος heavy­­/power με κάποια progressive  στοιχεία.
Πότε  υπολογίζετε ότι θα κυκλοφορήσει το νέο σας άλμπουμ; Πως θα το ονομάσετε; Έχετε αποφασίσει ποιος θα είναι ο παραγωγός του δίσκου; Σκέφτεστε στο επερχόμενο άλμπουμ να συμμετέχουν ως guests κάποια γνωστά ονόματα του χώρου; 
Σε πρώτη φάση υπολογίζουμε ότι η ηχογράφηση του νέου άλμπουμ θα γίνει σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, καθώς προς το παρόν ετοιμάζουμε τα κομμάτια που θα περιέχει. Μόλις έχουμε κάποιο σίγουρο νέο για την ονομασία του αλλά και την κυκλοφορία του θα σε ενημερώσουμε Δημήτρη! Για την παραγωγή σκεφτόμαστε διάφορες εκδοχές όπως και να συνεργαστούμε πάλι με το Fabric Studios στη Λάρισα όπου γράψαμε και το τελευταίο μας ΕΡ και ενδεχομένως να το στείλουμε και στο εξωτερικό για mastering. H ιδέα συμμετοχής στο επερχόμενο άλμπουμ ως guests από κάποια ονόματα του χώρου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πιθανό να την ενσωματώσουμε στη δουλειά μας!
Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
Η θεματολογία των στίχων μας έχει να κάνει με ιστορικά γεγονότα, με θέματα από τον χώρο της φαντασίας καθώς και με ανθρώπινα συναισθήματα.
Έχετε ως βάση το Βόλο, αλλά ο Κώστας ο μπασίστας του γκρουπ εδρεύει στη Λάρισα. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η επικοινωνία μεταξύ σας, δεδομένου του γεγονότος ότι πρέπει και να μετακινείστε για να κάνετε πρόβες;
Η μετακίνηση από τη μια πόλη στην άλλη είναι ένα θέμα που μας απασχολεί  οικονομικά και επίσης λόγω της απόστασης δεν μπορούμε να βρισκόμαστε τόσο συχνά , ωστόσο το έχουμε οργανώσει έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.
Έχετε ήδη δύο κυκλοφορίες στο ενεργητικό σας. Ποιοι άνθρωποι σας στήριξαν;
Στην κυκλοφορία του πρώτου album αλλά και στα πρώτα live μας βοήθησε ο Γρηγόρης Βαρσάμης  από την Eat Metal records καθώς και ο Αντώνης Παπαχρήστος από τη Λάρισα ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε στο πρώτο μας live το 2008. Από εκεί και πέρα μας στηρίζουν διάφοροι γνωστοί μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό!
Έχετε παίξει ως support group σε αρκετές συναυλίες. Ποιες εμπειρίες αποκομίσατε από τις συναυλίες αυτές;
Από τις συναυλίες αυτές αποκομίσαμε εμπειρίες όπως η επαφή με τον κόσμο και το συναίσθημα να παίζεις τη μουσική που δημιουργείς live, η γνωριμία με τις υπόλοιπες μπάντες που παίξαμε και την οικειότητα που αφορά τη σκηνική παρουσία!
Ποιο ξεχωρίζετε από αυτά τα groups; Με ποιους από αυτούς θα θέλατε να ξαναπαίξετε;
Δε θα ήταν σωστό να ξεχωρίσουμε κάποιο group από τα υπόλοιπα καθώς στα πιο πολλά live μας γνωρίσαμε σημαντικά άτομα τα οποία προσφέρουν ενδιαφέρουσα μουσική , ωστόσο με δεδομένο ότι στην ελληνική σκηνή υπάρχει η δυνατότητα να ξαναβρεθείς με κάποια group με τα οποία έχεις ξαναπαίξει, θα θέλαμε να ξαναπαίξουμε με τους Titan Force οι οποίοι είναι αξιόλογοι σαν μουσικοί αλλά και σαν προσωπικότητες!
Πώς βλέπετε τη heavy metal σκηνή στη Λάρισα και στο Βόλο; Υπάρχει κοινό να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας;
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αξιόλογες μπάντες οι οποίες έχουν προοπτικές να προσφέρουν στο χώρο του metal, για να αναδειχθεί η δουλειά τους όμως θα πρέπει να υπάρξει υποστήριξη και προώθηση από τα άτομα που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη μουσική. Για τα δεδομένα των δύο πόλεων υπάρχει κοινό που ακούει τη συγκεκριμένη μουσική αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάλογη προσέλκυση σε κάποια νέα κυκλοφορία η σε κάποιο τοπικό live.
Ποιο είναι το όραμά σας όσον αφορά το μέλλον του γκρουπ;
Σαν μπάντα έχουμε ως στόχο την κυκλοφορία του επερχόμενου album μας στο κοντινό μέλλον καθώς και τη συμμετοχή μας σε διάφορα live. Επίσης κάποια στιγμή αν μας δοθεί η ευκαιρία θα θέλαμε να παίξουμε και στο εξωτερικό!
Υπάρχει σκέψη για κάποια μελλοντική κυκλοφορία σε βινύλιο δεδομένου του γεγονότος ότι αρκετές μπάντες κυκλοφορούν τις δουλειές τους σε αναλογική μορφή;
Δεν έχουμε αποφασίσει προς το παρόν για κάποια κυκλοφορία σε βινύλιο αλλά σαν ιδέα σε μελλοντική μας δουλειά και εφόσον είναι εφικτό θα το προσπαθήσουμε. 
Αφού σας ευχαριστήσω για την επικοινωνία μαζί σας θα ήθελα ο επίλογος να ανήκει σε εσάς.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γρηγόρη και το Μεταλλουργείο για την πρόσκλησή του και είμαστε χαρούμενοι που μοιραστήκαμε τη σκηνή με τις υπόλοιπες μπάντες του Hellenic Metal Army Festival, τους Dark Nightmare, τους War Device και τους Enemy Closer

Members
Tryfonas - vocals
Jim - rhythm/lead guitars
Kostas - Bass guitar
Nikos – Drums


Links


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου