Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Enemy Of Reality - Rejected Gods (2014) [FYB Records]

Tracklist
1. Medusa
2. My Own Master
3. Lifeless Eyes
4. Needle Bites
5. One Last Try
6. Her Descending Ghost
7. The Bargaining
8. Grief Divine
9. Torn Apart
10. Twist Of Time
11. Step Into The Light
 




   Oι Enemy Of Reality είναι μια Ελληνική μπάντα που κινείται στα πλαίσια του symphonic metal. Ιδρύθηκαν το 2013 και το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Βελγική FYB Records. Πρόκειται για ένα δίσκο με μοντέρνο ήχο, αρκετά μελωδικό που πέρα από τα κυρίαρχα συμφωνικά στοιχεία κινείται συνάμα σε goth και power κατευθύνσεις, καθώς οι Enemy Of Reality κατόρθωσαν και συνταίριασαν στον δίσκο αυτό με πολύ μεγάλη επιτυχία τις μεγάλες του metal σχολές. Έχοντας τεράστιες μουσικές ικανότητες (ας μην ξεχνούμε ότι οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική) υλοποιούν ένα concept άλμπουμ. Bασιζόμενοι στην ελληνική μυθολογία και στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης μέσα από γεμάτα με δραματικότητα μουσικά στοιχεία κρατούν καθηλωμένο τον ακροατή από την αρχή μέχρι και το τέλος του δίσκου.
   Η παραγωγή είναι άψογη και σε συνδυασμό με τα οπερετικά φωνητικά αναδεικνύει ολόκληρο το πληθωρικό ταλέντο της μπάντας, ενώ το εξώφυλλο του δίσκου ταιριάζει απόλυτα με το μυθολογικό υπόβαθρο του άλμπουμ. Το γεγονός και μόνο των guest συμμετοχών ανεβάζει αυτόματα την αξία του δίσκου, καθὼς οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες δεν θα συμμετείχαν σε ένα άλμπουμ που δεν θα ήταν αξιόλογο.

  
   Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι το "Rejected Gods" ξεφεύγει από τα στενά πλάισια του symphonic metal και μεταλλάσεται σε μία πανδαισία ηχητικών χρωματισμών που μας κατευθύνουν, μέσα από τα ενδιαφέροντα μονοπάτια του μεταλικού ήχου, σε μια απερίγραπτη κορύφωση της μουσικής μας ευχαρίστησης.



Enemy Of Reality                                     Guest musicians
Iliana - Vocals                                             Ailyn Giménez (Sirenia)                                  
Steelianos - Guitars                                    Androniki Skoula (Chaostar)   
Marianthe - Keys                                        Maxi Nil (Jaded Star)
Thanos - Bass                                             Christos Antoniou (Septicflesh-Chaostar)
Philip - Drums                                            Renos Miliaris (SeptemberCode)

Links


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου