Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Darrel Treece-Birch - No More Time (2016)

Ο Darrel Treece-Birch κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ με τίτλο "No More Time" στις 19 Αυγούστου 2016 μέσω της Melodic Revolution Records. Στο δίσκο συμμετέχουν ως guests και μέλη των Ten και των Nth Ascension, καθώς ο Darrel αποτελεί εξέχων μέλος αμφοτέρων. Τι και αν οι μεν πρώτοι παίζουν melodic hard rock, ενώ οι δεύτεροι progressive. Αυτό αποδεικνύει και το μουσικό του ταλέντο και παράλληλα καταδείχνει την πολυποικιλιακή ενασχόλησή του με αδελφά μεν ροκ είδη, διαφορετικά δε μεταξύ τους.
Εξαρχής θα ήθελα να τονίσω ότι ο δίσκος είναι ένα αριστούργημα. Ο Darrel έχει το χάρισμα να μετατρέπει μαγευτικές εικόνες σε μουσικές νότες και παράλληλα να σου τις προβάλλει κινηματογραφικά μέσω των μουσικών του αναζητήσεων. Το άλμπουμ έχει ως κεντρικό θέμα το νερό, την πηγή της ζωής για το ανθρώπινο γένος και τον πλανήτη γενικότερα. Προσπαθεί να απεικονίσει το νόημα της ζωής του ανθρώπου, τη διαδρομή του στο χρόνο, τις αγωνίες και τα οράματά του, τις αδυναμίες του και τις προοπτικές του. Μια διαδρομή μέσα στο χρόνο που θυμίζει την αέναη κίνηση του ποταμιού που προσπαθεί να χωθεί μέσα στα απύθμενα βάθη του ωκεανού. 
Μουσικά ο δίσκος κινείται στο χώρο του progressive έχοντας, όπως είναι αναμενόμενο, αρκετά AOR και Hard Rock στοιχεία. Αποτελείται από 15 τραγούδια και είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία τραγούδια του δίσκου είναι και τα μεγαλύτερα σε διάρκεια, καθώς ο ακροατής σταδιακά προσαρμόζεται για να αντιμετωπίσει το ακουστικό μεγαλείο των συνθέσεων. Αντιμετώπισα το άλμπουμ σαν ένα ενιαίο τραγούδι, αλλά εάν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια τραγούδια θα πρότεινα τα "Freedom Paradigm", "No More Time", "Music Of The Spheres" και "Return To The Nexus", το οποίο και κλείνει το δίσκο.  
Συμπερασματικά θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα άλμπουμ, το οποίο με μεγαλοπρέπεια βάζει το λιθαράκι του στο οικοδόμημα που ονομάζεται progressive rock και ο δίσκος εκτός από μία θέση στα καλύτερα άλμπουμς του 2016, έχει ήδη πάρει θέση και στην καρδιά μου.
Tracklist:
1. Nexus Pt1
2. Earthbound
3. Riding the Waves
4. Hold On
5. Requiem Pro Caris
6. Nexus Pt2
7. Twilight
8. Mother (Olive's Song)
9. Freedom Paradigm
10. Nexus Pt3
11. The River Dream
12. No More Time
13. Legacy
14. Music of the Spheres
15. Return to the Nexus
Links:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου