Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Δημήτρης Πουλικάκος & Σπυριδούλα, Live @Stage, LarissaΤην Παρασκευή 4 Μαρτίου οδηγηθήκαμε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του  Stage, στη Λάρισα, όπου ο Δημήτρης Πουλικάκος μαζί με τους Νίκο και Βασίλη Σπυρόπουλο μας χαρίσανε ένα αξέχαστο βράδυ. Στις 10:30 μμ ξεκίνησε ένα μουσικό ταξίδι, που διήρκησε πάνω από τρίωρο, αφιερωμένο στη blues και στο αγγλόφωνο και ελληνόφωνο ροκ. Ο θείος Νώντας, παρά τα 74 του χρόνια, παραμένει ένας αιώνιος έφηβος και συνεπικουρόμενος από τους Σπυριδούλα, μας οδήγησε από το Δέλτα του Mississippi έως τα φοιτητικά μας χρόνια όπου καπνός, αλκοόλ και μουσική αποτελούσαν ένα ταιριαστό χαρμάνι διασκέδασης.


Μας τραγουδήσανε κομμάτια όπως τα Heart Of Gold (Neil Young), Hey Joe (Jimi Hendrix), The Night They Drove Old Dixie Down (The Band), Sitting On The Dock Of The Bay (Otis Redding), Knockin’ On Heaven’s Door (Bob Dylan, από το soundtrack της ταινίας Pat Garrett and Billy the Kid), Walking The Dog (Rufus Thomas), αλλά και τα I’m Waiting For My Man (Velvet Underground), Talkin’ Bout Revolution (Tracy Chapman) και One Love (U2). Όσον αφορά το ελληνόφωνο ροκ ακούσαμε μεταξύ άλλων τα: Μού ’πες θα φύγω, Το ’69, Στην Κ., Ο Μπάμπης Ο Φλου (αφιερωμένα φυσικά στον Πρίγκηπα του Ελληνικού Ροκ Παύλο Σιδηρόπουλο), Μπαγάσας (για το Νικόλα, όπως είπε και ο Νίκος Σπυρόπουλος), αλλά και την Μπαλάντα από το δίσκο των Σπυριδούλα Νάυλον Ντέφια και Ψόφια Κέφια του 1982.
Στο φινάλε της βραδιάς μείναμε αφάνταστα ικανοποιημένοι καθώς η ζώσα ιστορία του ελληνόφωνου ροκ, χωρίς βεντετισμούς, μας έδωσε ένα ρεσιτάλ επαγγελματισμού και αξιοπρέπειας, μας γέμισε κέφι και μας απογείωσε μουσικά και συναισθηματικά.  Ακόμη σιγοτραγουδάω: «….και θα σου φτιάχνω τραγουδάκια με τα πιο όμορφα στιχάκια στο ρεφρέν, για το χαμένο μου αγώνα που τ' αστεράκια μείναν μόνα να τον κλαιν…»
Η φωτογραφία αυτή του Βασίλη Σπυρόπουλο είναι του φίλου και φωτογράφου Νίκου Κούτρα.

Το άρθρο πρωτοδημοσιείθηκε στο rocktime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου