Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Συνέντευξη με τους POPCAKES



Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την μουσική και το τραγούδι;

Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Μας συντροφεύει πολλά πολλά χρόνια και εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα από αυτήν. Το να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος μέσα από κάθε μορφή τέχνης είναι το πιο σημαντικό. 


Νέο Αlbum "ONE SPARK" πως θα χαρακτηρίζατε αυτό το Album ;και λίγα λόγια για τους συντελεστές;

Το νέο μας album “One Spark” θα το χαρακτηρίζαμε alternative pop rock με πολλά electro στοιχεία.  Οι συντελεστές για αυτή τη δουλειά είναι ο Johnny Logothetis – πρώην ΟΚΤΑΝΑ (σύνθεση, guitar, vocals), η Margaret A. (vocals), ο εξαιρετικός μπασίστας Κώστας Δομενικιώτης και ο Ανδρέας Ασημακόπουλος (Massroom Studio) που υπογράφει την παραγωγή.

Ποσα τραγούδια περιέχει το Album;και από που μπορούμε να το προμηθευτούμε;

Το album περιέχει δώδεκα κομμάτια, είναι μια σχετικά μεγάλη δουλειά. Κυκλοφορεί σε φυσική μορφή (CD) από την Techkilla records – Θεσσαλονίκη (εταιρία διανομής Music Kitchen) αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή στα: 

https://itunes.apple.com/album/id982981776 http://popcakes.bandcamp.com/releases

Τι είναι αυτό που δεν έχετε κάνει ακόμα εντός μουσικής και θέλετε να το κάνετε  το συντομότερο δυνατό;

Σίγουρα μας ενδιαφέρει να κυκλοφορήσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται  καινούριες δισκογραφικές δουλειές. Υπάρχει ήδη πολύ υλικό στα συρτάρια και οδεύει σιγά σιγά προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα από αυτές θέλουμε να εκφράσουμε και άλλες πλευρές της μουσικής μας αναζήτησης που συνεχίζεται.

Που «ζει» το νέο στην ελληνική μουσική σήμερα;

Τα πράγματα δεν είναι πολύ εύκολα  για νέους καλλιτέχνες στην ελληνική μουσική σκηνή σήμερα, ιδίως την ανεξάρτητη, έχοντας υπόψη και τη ζοφερή κατάσταση της οικονομίας την οποία ζούμε καθημερινά. Παρόλα ταύτα μια καλή δουλειά , πάντα με σύμμαχο την τύχη,  έχει ελπίδα να πάει καλά γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό να ακούσει και καινούρια, αξιόλογα πράγματα.

Ποια είναι η άποψη σας γύρω από το άνοιγμα της τεχνολογίας στην μουσική τη διάθεσή της, τη διάδοσή της, την ηχογράφησή της;

Όλα αυτά πιστεύουμε ότι λειτουργούν μάλλον θετικά και βοηθούν και σε καλύτερες παραγωγές με μικρότερο κόστος αλλά και στην πιο εύκολη διάχυση της μουσικής καλλιτεχνών που τυχαίνει να μην έχουν πίσω τους κάποιο «σύστημα» να τους υποστηρίζει και να τους προωθεί.  Η ψηφιοποίηση της μουσικής είναι πραγματική επανάσταση.

Ποιο και ποιου είναι το κομμάτι που ακούτε ξανά και ξανά το τελευταίο διάστημα;

Πολλά είναι τα αγαπημένα κομμάτια, παλιότερα αλλά και καινούρια, που ακούμε ξανά και ξανά και μας προσφέρουν, μεταξύ άλλων,  χαρά, έμπνευση και αισιοδοξία. Όλα συνήθως εξαρτώνται από τη στιγμή και από τη συναισθηματική κατάσταση. Αυτό τον καιρό είμαστε κολλημένοι με το “Wild child” του “Iggy Pop”.

Σας φοβίζει η κρίση που επικρατεί στα μαγαζιά και γενικά στη δισκογραφία;

Είναι μια δύσκολή κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στο μουσικό χώρα αλλά και γενικότερα. Μακάρι όλα αυτά να αλλάξουν για να μπορέσουμε όλοι μας να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής  και να πορευτούμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Πως βλέπετε τον εαυτό σας σε μερικά χρόνια από τώρα;

Μάλλον είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί. Πιο πολύ μας απασχολεί θα λέγαμε το παρόν που έτσι και αλλιώς είναι γεμάτο με γρήγορες και απρόσμενες εξελίξεις.

Υπαρχουν σχέδια που μπορείτε να μας εκμυστηρευτείτε ;

Τον τελευταίο καιρό προετοιμάζουμε μουσικές συνεργασίες  για live εμφανίσεις και όχι μόνο, με μέλη από παλιότερες μπάντες του Johnny, όπως οι “Black Hole 9” και όλα προς  το παρόν πάνε πολύ καλά.

Links


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου