Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

BOB KATSIONIS – PROGNOSIS & SYNOPSIS

Νέα κυκλοφορία για τον συνθέτη, μουσικό, σκηνοθέτη, παραγωγό Bob Katsionis. Aυτή τη φορά μας παρουσιάζει το άλμπουμ "Prognosis & Synopsis" που αποτελεί, κατά δήλωση του, ‘’μια "Σύνοψη" της σόλο καριέρας του μέχρι στιγμής και μια "Πρόγνωση" ως προς το που θα κινηθεί μουσικά στο μέλλον.’’
Κύρια συστατικά των 10 νέων κομματιών που απαρτίζουν το "Prognosis & Synopsis" είναι η πολυμορφία των θεμάτων τους, καθώς και η στιβαρή «στεγνή» παραγωγή, χωρίς την παρέμβαση δεκάδων effect και άλλων τεχνασμάτων. Αυτό ειδικά, είναι κάτι που αναδεικνύει το κυρίαρχα δυνατό σημείο του project που είναι αναμφισβήτητα τα πολύ καλά, πολύ τεχνικά και εν τέλει πολύ όμορφα παιξίματα.
Οι φαινομενικά αντίθετες, αλλά σαφώς ποιοτικές, μουσικές επιρροές του, επηρεάζουν το τελικό άκουσμα μέχρις ενός σημείου, μόνο! Κατά την άποψη μου, τον τελευταίο λόγο στο αποτέλεσμα έχει το αυθεντικό μουσικό ταλέντο που λέγεται Bob Katsionis! Άλλωστε, αυτό το αποδεικνύει  όλα αυτά τα χρόνια με τις συμμετοχές του σε σημαντικά σχήματα, αλλά και με την προσωπική του δισκογραφία που πάντα η επόμενη δουλειά του είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τη προηγούμενη.
Αποφεύγοντας σκοπίμως την λέξη Synopsis που έχει μερικώς την έννοια του απολογισμού πριν το τέλος, επιχειρώντας μία Prognosis για το τι μέλλει γενέσθαι με το επόμενο βήμα του, δεν μπορώ εύκολα να φανταστώ τι μπορεί να ακολουθήσει… Ο πήχης έχει μπει πάρα πολύ ψηλά πια με την κυκλοφορία του νέου του, πέμπτου σόλο άλμπουμ του, που παρεμπιπτόντως είναι και η παρθενική  κυκλοφορία  δικής του δουλειάς από την SYMMETRIC Records που ίδρυσε ο ίδιος στην αρχή της χρονιάς.
Θεωρώντας τελείως άσκοπο να κάνω ξεχωριστή αναφορά σε κάθε ένα απ τα 10 εξαιρετικά θέματα του άλμπουμ, παραθέτω τους τίτλους και σας αφήνω να ζήσετε κι εσείς αυτό που έζησα κι εγώ ακούγοντας το ‘’Prognosis & Synopsis’’. 1…. Prognosis, 2…. Secret Of The Nomads, 3…. Tomorrow Starts Today, 4…. Dark Matter, 5…. Asymmetric Parallels, 6…. Aegean Sunset, 7…. The Messenger, 8…. Cold Embrace, 9…. Amnesia, 10…. Synopsis.
Ας απολάυσουμε τώρα το Dark Matter
Και μια φωτογραφία μου με τον Bob ελάχιστα χρόνια πριν...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου