Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Nth Ascension - In Fine Initium (2016)

Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "In Fine Initium" κυκλοφορούν οι Nth Ascension μέσω της Melodic Revolution Records στις 14 Οκτωβρίου 2016 και ο Daniel Treece-Birch πολύ ευγενικά μας έστειλε μια κόπια ώστε να την παρουσιάσουμε από αυτό εδώ το ιστολόγιο. Να σημειώσουμε πως ο Daniel είναι επίσης μέλος των Ten αλλά ακολουθεί και σόλο καριέρα (πρόσφατα μάλιστα παρουσιάσαμε το τελευταίο του άλμπουμ εδώ.)  
Σε σχέση με το προήγουμενο τους άλμπουμ, καθαρά μουσικά, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Ευρισκόμενοι σε μεγάλη φόρμα το progressive/hard rock που υπηρετούν εξιψώνει ακουστικά τον ακροατή σε υψηλά επίπεδα απόλαυσης, ενώ η μεγάλη διάρκεια των τραγουδιών εξυπηρετούν με τον πιο κατάλληλο τρόπο τον σκοπό αυτό. Ήδη από το πρώτο τραγούδι του δίσκου "Kingdom Keys" μας ξεκαθαρίζουν ότι κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά του Παραδείσου και ότι μέσω της μουσικής τους θα προσεγγίσουμε τη Γη της Επαγγελίας. Η Αποκάλυψη είναι πλέον εδώ ("So, that was the Apocalypse"), ενώ καταπληκτικό τραγούδι και το "The Cage" που ακολουθεί. Ο δίσκος κλείνει με τη δεύτερη "Clanaan" τριλογία (η πρώτη είχε παρουσιαστεί στο δίσκο "Ascension Of Kings" που κυκλοφόρησε το 2014), η οποία κλείνει με εντυπωσιακό τρόπο το άλμπουμ.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι πρόκειται για τον καλύτερο progressive δίσκο του 2016 και έχει πάρει ήδη θέση στη λίστα μου με τα καλύτερα άλμπουμς του τρέχοντος έτους. Απολαύστε υπεύθυνα.
Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το  "In Fine Initium"
In Fine Initium – Track List:
i. Kingdom Keys
ii. End of Days
iii. So, that was the Apocalypse
iv. The Cage
v. In Search of the Rider (Clanaan pt IV)
vi. Forever (Clanaan pt V)
vii. When the Rain Falls (Clanaan pt VI)

Nth Ascension Is
Alan ‘Spud’ Taylor – Vocals
Darrel Treece-Birch – Keyboards
Craig Walker – Drums Gavin Walker – Bass
Martin Walker – Guitars

Nth Ascension Links:
Website: www.nthascension.com
Facebook: https://www.facebook.com/Nth-Ascension-Music
Twitter: https://twitter.com/nthascension
Instagram: https://www.instagram.com/nth_ascensionmusic
Media & Booking Contact: Nth Ascension Music nthascension@gmail.com
Label Contact: Jennifer Falagrady Katona Email: Jennifer@melodicrevolution.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου