Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Comacozer - Astra Planeta (2016)

Οι Comacozer είναι ένα heavy psych space stoner rock (ναι, όλα αυτά μαζί!!!) instrumental τρίο από το Σίδνεϊ της μακρινής Αυστραλίας και αν θυμόσαστε καλά είχαμε ξανα-ασχοληθεί μαζί τους στο πολύ πρόσφατο παρελθόν (εδώ). Ο Andrew (Λύσανδρος) Panagopoulos, λαμπρό τέκνο της ομογένειας στην Αυστραλία και ντράμερ του συγκροτήματος είχε την ευγενή καλόσύνη να μας αποστείλει το πρώτο τους full length άλμπουμ με τίτλο "Astra Planeta" το οποίο και σας παρουσιάζουμε αύθις αμέσως.   
Μετά από 2 EPs (τα οποία είχανε κυκλοφορήσει σε CD), οι Comacozer υπέγραψαν συμβόλαιο με την Ολλανδική Headspin Records και ηχογράφησαν αυτό το πόνημα στα Frank St Studios. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Frank Attard, το mastering ανέλαβε ο Philip Dust, ενώ το καταπληκτικό εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Danny Graham.
Καθαρά μουσικά τώρα, οι Comacozer, όπως προ-αναφέραμε κινούνται στο χώρο του instrumental space rock με doom πινελιές και heavy psych περάσματα. Αρκετά δεμένοι και σε μεγάλα κέφια μας παρουσιάζουν πέντε (5), μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια, τα οποία φυσικά δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους. Fuzzy riffs και spacey στοιχεία, χωρίς να λείπουν οι οριεντάλ αναφορές (βλ. "Navigating The Mandjet" με το doom να κατέχει σημαντική θέση (βλ. "Hypnotized By Apophis") δημιουργούν ένα επικό (για να μην πω μεγαλειώδες και ακουστώ υπερβολικός) άλμπουμ, το οποίο και θα ευχαριστήσει και με το παραπάνω τους οπαδούς του συγκεκριμένου ιδιώματος. Επενδύστε άφοβα στο "Astra Planeta" και πιστέψτε με δε θα χάσετε.
Ας πάρουμε μια γεύση από το δίσκο και συγκεκριμένα από το "Hypnotized By Apophis", το οποίο και αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου με διάρκεια πάνω από έντεκα λεπτά.
Track list:
1. Saurian Dream
2. The Mind That Feeds The Eye

3. Navigating the Mandjet

4. Illumination Cloud 
5. Hypnotized by Apophis 

Members:
Rick Burke: Κιθάρα
Richard Elliott: Μπάσο
Andrew Pana: Τύμπανα
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου