Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

The Mongrelettes Live At Monk Bar, Larissa May 14th 2016

Τo Σάββατο 14 Μαΐου 2016 είχαμε την τύχη να απολαύσουμε στο Monk, στη Λάρισα το γκρουπ των Mongrelettes. Μετά την εμφάνισή τους στο Βόλο την Παρασκευή (στο Μανιτού) χτύπησαν επιτέλους και στη Λάρισα, καθώς τους αναμέναμε μετά την υπόσχεση που μας είχανε δώσει στην συνέντευξη που μας είχανε παραχωρήσει το Φεβρουάριο.
Στις 21:30 περίπου ξεκίνησε το live και διήρκησε λίγο παραπάνω από μία ώρα. Παίξανε πάνω από 20 τραγούδια και φυσικά κυμανθήκανε στο χώρο της pop psych μουσικής όπως αυτή εκφράστηκε επιτυχώς τη δεκαετία του ’60. Όπως ήτανε αναμενόμενο δώσανε έμφαση στον πρώτο τους full length δίσκο τους που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες με τραγούδια όπως το “Shallow Love”, “Never Come My Way”, “Baby Who Knows” (Κομματάρα!!!!!!), και “I Need Love” (cover των The New Wing, του 1968 παρακαλώ). Φυσικά δεν έλειψαν και τα “Little White Flower”, “Mon Mec A Moi”, “Gimme Some Love” και “Writing On The Wall”. Κλείσανε φυσικά με το “Its Over”, ένα επικό τραγούδι, διάρκειας εννιά λεπτών περίπου, το οποίο και αναδεικνύει το μεγαλείο των Mongrelettes.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι με την εμφάνισή τους   ο Χρήστος και τα κορίτσια, δηλαδή η Μαρίκα, η Μαριλού, η Πέννυ και η Μαριλένα μας οδήγησαν νοσταλγικά σε ένα ονειρικό και συνάμα νοσταλγικό ταξίδι στη δεκαετία του 60. Το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι η μπάντα αυτή αξίζει την προσοχή μας, αφενός μεν για την ταπεινότητά της (πιστέψτε με ότι έχω δει συγκροτήματα να καβαλάνε το καλάμι πριν καλά καλά βγάλουνε το πρώτο τους demo) και αφετέρου για την ικανότητά τους να αναπαριστούν μια εποχή που δεν πρόκειται να ξεπεραστεί με τίποτε. Συμπερασματικά πήραμε μία πού καλή γεύση από τη μπάντα και αναμένουμε την επανακυκλοφορία σε βινύλιο του πρώτου τους δίσκου, η οποία θα αργήσει λίγο, όπως μας δήλωσε, εν μέσω άφθονης ρέουσας μπύρας, στο τέλος του live o Χρήστος στο πάρτι που ακολούθησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου